Historisk aften: Han er kongen i dansk speedway

Niels-Kristian Iversen skrev speedway-historie, da han blev dansk mester for fjerde år i træk

Niels-Kristian Iversen (forrest) skrev speedwawy-historie, da han i Slangerup blev dansk mester for fjerde år i træk. (Foto: Philip Davali)
Niels-Kristian Iversen (forrest) skrev speedwawy-historie, da han i Slangerup blev dansk mester for fjerde år i træk. (Foto: Philip Davali)

SLANGERUP (Ekstra Bladet): Det er nogle tunge navne, der optager pladsen i kongerækken i dansk speedway.  Ole Olsen, Hans Nielsen, Erik Gundersen og Nicki Pedersen.

Men fredag aften fik slagge-historien endnu en sværvægter i form af Niels-Kristian Iversen, der i fremtiden skal tituleres som ’Niels-Kristian Firtal’.

Foran 3.124 tilskuere i Slangerup gjorde esbjergenseren nemlig, hvad ingen har præsteret siden en vis Ole Olsen tilbage i de go’e, gamle dage i begyndelsen af 1970’erne, da han gav Nicki Pedersen, Hans Andersen og de andre hjemlige stjerner baghjul og vandt sit fjerde danske mesterskab på stribe.

- Jeg synes, det er kanon. Det er den slags, jeg går efter. Det er fedt at blive husket, og det bliver husket at vinde DM fire år i træk, lyder det fra en stolt dansk mester, der ikke blev mindre stolt af, at han endelig fik lov til at besejre Pedersen, der i de seneste år har været mere eller mindre ude af DM-spillet.

Nicki Pedersen idømt stor bøde for klammeri

- Det er fantastisk. Især fordi Nicki er med igen efter et par år, hvor han har været ude med skader. Det betyder meget at slå de bedste, selvom det tager lidt af det, at Peter Kildemand ikke er her. Nicki er nok stadig den, man skal slå, så det er en kanon følelse, siger ’Puk’, der efter en besværlig start fandt guldformen og besejrede Nicki Pedersen både i deres møde i heat 19 og igen i finalen.

- Jeg synes, at det var hårdt arbejde. Det flaskede sig først til sidst, men jeg fik skrabet det sammen, jeg skulle. Jeg havde ikke rigtig troen i begyndelsen, for de glatte baner passede mig ikke, og jeg synes ikke, at jeg har haft heldet på det sidste. Jeg troede, at det ville være det samme i dag, men heldigvis flaskede det sig, siger Iversen og fortsætter:

- Da jeg slog ham i det ordinære heat, følte jeg, at jeg havde overtaget, så det var vigtigt. I dag føler jeg, at jeg har 30 procent mere at give af, så nu håber jeg også, at det vender i Grand Prix’et, siger Niels-Kristian Iversen, der strålede om kap med projektørlyset i Slangerup.

Efter kæmpe skandale: Speedway-stjerne klar for Esbjerg

(Foto: Philip Davali)
(Foto: Philip Davali)

Hvis nogen havde ventet, at Nicki Pedersen ville surmule over, at DM-titel nummer otte glippede i denne omgang, tog de grueligt fejl. Veteranen var tværtimod lutter smil efter sin sølvmedalje. Der var nemlig masser af positive ting at tage med til jagten på VM-titel nummer fire, som fortsætter i polske Gorzow om en uge.

- Jeg synes, at jeg har fået farten igen, men vi rammer slet ikke setuppet i aften.

- Jeg har ikke kunnet starte længe, fordi vi ikke har fart nok. Men nu har vi talt med kæmpestore bogstaver med tuneren. Han måtte komme ind i kampen, for der var ingen af mine motorer, der fungerede. Det har han lavet om og i aften laver vi gode starter, forklarer Nicki Pedersen, der har masser af ros til sin overmand.

- Det bliver aldrig rigtig min stil at køre rundt på noget, der er så glat. Men i bund og grund er jeg godt tilfreds, selvom jeg gerne ville have nappet den titel. Jeg laver starten, men så er Iversen snu. Fair play til ham.

- Jeg synes, han gør det godt. Det flasker sig for ham, men jeg er egentlig godt tilfreds efter tre år, hvor det har været hat og briller for mig til DM. Jeg må jo glæde mig over, at jeg ligger nummer to i VM i øjeblikket, siger han med et skævt smil, der afslører, at han arbejder mod endnu større mål end det danske mesterskab.

Dansk speedway-sensation: Hov, min hånd er brækket!

(Foto: Philip Davali)
(Foto: Philip Davali)

Mens der var højt humør hos nummer et og to, så ærgrede bronzevinderen Hans Andersen sig, selvom han fik klemt sig forbi aftenens store overraskelse Patrick Hougaard på vejen til podiet.

- Det føles som et tabt mesterskab, siger han med henvisning til den sidsteplads i heat 16, der gjorde fynboens anden DM-titel umulig.

- Jeg kommer for tæt på hegnet og bøjer min fodhviler. Det er pisse ærgerligt for i finalen viser jeg, at jeg godt kan køre fra dem, lød det fra en skuffet Hans Andersen, der efterfølgende kunne ræse hjem til Odense, hvor hustruen Christina kan føde parrets anden søn hvornår, det skal være.

Selvom det blev den gamle garde, der i sidste ende kørte sig på medalje-podiet, så viste en række af de unge slagge-løver, at der er masser af grøde i dansk speedway.

Rørt succes-dansker: Den er til dig, far

Mikkel Bech var kun en uheldig udelukkelse fra at køre sig i finalen, og konstaterede bramfrit efter den kendelse, at han var uenig med dommeren, fordi ’speedway er en kontaktsport’.

Hjemmebane-favoritten Mikkel Michelsen missede kun finalen med et enkelt point,  Mens aftenens wildcard, Kenni Larsen, der lignede en finalist indtil sin udelukkelse i sidste heat, leverede aftens skarpeste citat, da han afviste at se den afgørende kendelse igen med TV2 Sports reporter.

- Det gider jeg ikke. Nu vil jeg bare hjem, lød det tørt fra det hurtige, men uheldige speedwaytalent.

Gense Niels-Kristian Iversens store triumf ved Det Britiske Grand Prix:

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.