Jubler efter dansk VM-sejr: Han kan blive verdensmester

Peter Kildemand var slet ikke på toppen i årets første VM-grandprix, hvor forventningen gik på en semifinale

Peter Kildemand får ikke meget tid til at fejre sejren i første VM-grandprix for søndag kører han i Polen (Foto: Jarek Pabijan)
Peter Kildemand får ikke meget tid til at fejre sejren i første VM-grandprix for søndag kører han i Polen (Foto: Jarek Pabijan)

Danmark har ikke haft en speedway-verdensmester siden Nicki Pedersens guld i 2008. Men måske er muligheden der i år.

Sent lørdag aften vandt Peter Kildemand overraskende sæsonens første grandprix i VM-serien, da han triumferede i Slovenien.

- Sejren her betyder helt vildt meget. Peter var ikke på 100 procent i dag efter to grimme styrt inden for to uger, så det var slet ikke planlagt, siger Kildemands manager, Mike Andersen, til Ekstra Bladet.

- Vi havde håbet at lave otte point og komme i semifinalen, men det her er jo en helt vild fantastisk måde at starte sæsonen på, siger Andersen.

På sin kørers vegne har han store forhåbninger til sæsonen, der nu er skudt i gang.

- Peter har jo meldt ud, at han vil på podiet. Det er et hårdt felt, men han vil på podiet og ind til videre, så går det jo efter planen, griner manageren på telefonforbindelsen fra Slovenien, hvor hans kører er ved at blive hyldet.

Peter Kildemand i godt selskab med startpigerne. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Kæmpe dansk speedway-triumf i sæsonpremiere

Peter Kildemand. (Arkivfoto: Jarek Pabijan) Speedway Dansk speedway-profil melder sig VM-klar

Der bliver dog ikke plads til den store fejring i aften for Kildemand.

- Han skal lige i bad, og så pakker vi bilen og kører til Polen, hvor han skal køre løb i morgen, så det er meget stille og roligt, siger Mike Andersen.

Spørgsmålet er så, om Peter Kildemand kan gå hele vejen og blive verdensmester anno 2016.

- Selvfølgelig kan han det. Kan han vinde i dag, så kan han også vinde næste gang, men man kan godt blive verdensmester uden at vinde. Det gælder om at få flest point. Foreløbig er det fedt at komme på skamlen, og det giver en masse opmærksomhed, og så er det fedt at give sponsorerne noget tilbage, siger Andersen.

Næste grandprix køres 14. maj i Warszawa, mens Horsens er værtsby ved tredje grandprix 11. juni. Verdensmesteren kåres 22. oktober i Melbourne efter Australiens grandprix.

Nicki Pedersen jagter den fjerde VM-titel. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway 'Nye' Nicki nyder livet - men bokser med grejet

Speedway-køreren Peter Kildemand styrtede i sidste uge og er tvivlsom til VM. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto) Speedway Dansk speedway-kører er tvivlsom til VM-grandprix

Nicki Pedersen røg ud i semifinalen og blev undervejs kørt af banen:

Der var meget at juble over for Peter Kildemand lørdag aften (Fotos: Jarek Pabijan)

 

Peter Kildemand har vundet et VM-grandprix før - det var i Horsens i august 2015:

8 kommentarer
Vis kommentarer