Kæmpe dansk nedtur i dramatisk VM-finale

Det så ud til, at de danske speedway-herrer skulle vinde deres 16. hold-VM i speedway, men da Danmark blev udelukket i det 20. og afgørende heat på grund af et styrt, kunne de vinke farvel til guldet

Følg Motorsport

Øv for en nedtur.

Danmark var ellers sikkert på vej mod guldet i hold-VM i speedway, da udfaldet af de to sidste heats fik store konsekvenser placeringen.

Det blev derfor svenskerne, der løb med titlen som verdens mestre i hold-VM i speedway.

Det gik ned ad bakke for Danmark i 19. heat, da bagkæden hoppede af Kenneth Bjerres speedwaycykel, og han ikke kom med over startsnoren. Sverige fik maksimum-point i heatet, og det betød, at det hele skulle afgøres i sidste og 20. heat.

I det afgørende heat blev Danmark udelukket på grund af et Niels Christian-Iversen styrt, og de havde derfor ikke længere en chance for at vinde VM-guld.

Sverige vandt heatet og nåede op på 34 point foran Danmarks 32.

Tæt løb mellem nabolande
I 18. heat så det ellers ud til, at danskerne var sikkert på vej mod at vinde VM, da Peter Kildemand vandt heatet stort, og kørte forbi målstregen jublende på baghjulet.

Det bragte Danmark endnu tættere mod en VM-sejr med fire point foran Sverige, som de hele tiden havde et tæt kapløb med.

Det må have været overraskende for den danske landstræner Anders Secher, at det netop var Sverige, der skulle gå hen og vinde, da han inden løbet havde udtalt, at Danmark, Polen og Australien er nationer, som lige er en tand skrappere end Sverige.

Dansker floppede
Den danske speedway-stjerne Nicki Pedersen, som ellers har været med til at vinde hold-VM i speedway fire gange tidligere, havde en off-day, hvor han både blev diskvalificeret i en runde og ellers kun fik dårlige placeringer.

I heat nummer 17 optrådte Nicki Pedersen også i et heat med de tre andre dårligst placerede deltagere, hvor han kun hentede to vigtige, men i sidste ende ligegyldige, point til Danmark.

Kæmpe-skuffelse for de danske hjemmebanefavoritter, der havde ligget lunt i svinget hele eftermiddagen.

Chok-start for danskerne
Allerede i første heat havde danskerne en dramatisk start, da Kenneth Bjerre tog sig en voldsom tur ind i barrieren.

Se styrtet her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+