Kæmpe dansk VM-triumf

Leon Madsen kæmpede sig frem til finalen i Warszawa ved det polske speedway grandprix og lukrerede på svensk fejl i finalen

Leon Madsen hentede karrierens første GP-triumf. Foto: Jarek Pabijan
Leon Madsen hentede karrierens første GP-triumf. Foto: Jarek Pabijan

Årets grandprix-serie i speedway blev lørdag aften indledt med en overraskende dansk sejr i Polen.

Leon Madsen tog sejren i Warszawa, mens landsmanden Niels-Kristian Iversen også fik en lovende start på sæsonen, da begge kæmpede sig frem blandt de fire kørere i finalen.

I finalen var de to danskere oppe mod svenske Fredrik Lindgren og det polske hjemmebanehåb Patryk Dudek.

Lindgren tog hurtigt føringen, men en fejl på anden omgang betød, at svenskeren skred ud, så Leon Madsen kunne gå forbi. Herfra styrede han sikkert mod sejren. Niels-Kristian Iversen sluttede sidst i finalen.

Både Niels-Kristian Iversen og Leon Madsen kom i finalen. Foto: Jarek Pabijan
Både Niels-Kristian Iversen og Leon Madsen kom i finalen. Foto: Jarek Pabijan
 

30-årige Leon Madsen er i 2019 for første gang en del af det fine selskab, der skal køre VM-serien.

På vej mod semifinalen blev han dog overstrålet af den mere rutinerede landsmand Niels-Kristian Iversen, der blev noteret for tre heatsejre og også slog Leon Madsen i semifinalen.

Madsen kørte tre andenpladser hjem på vej mod semifinalen, og han var yderst tæt på at misse finalen. Men med en kraftpræstation lykkedes det lige nøjagtig at klemme sig med i finalen.

Leon Madsen i blå hjelmfarve vandt det polske grandprix. Foto: Jarek Pabijan.
Leon Madsen i blå hjelmfarve vandt det polske grandprix. Foto: Jarek Pabijan.

- Det havde I ikke regnet med. Men jeg er ikke kommet ind i grandprix-serien for at være statist. Jeg er kommet ind for at kæmpe med om mesterskabet, og det føler jeg, at jeg har vist, siger Leon Madsen.

Selv om han i ny og næ har fået mulighed for at køre et enkelt grandprix i VM-serien, så føler han, at lørdagens grandprix var en slags debut.

- Starten på min grandprix-karriere kunne næsten ikke blive sværere her på en endagsbane i Warszawa med 55.000 tilskuere på lægterne. Så jeg er lykkelig. Det var fedt at starte ud med at vinde, siger han.

Det overordnede fokus er dog på at vinde VM-titlen i serien, der i alt tæller ti grandprixer.

- Det vigtigste for mig er at score en masse point og være stabil gennem hele sæsonen. Det er det, der tæller i sidste ende, siger Leon Madsen.

Frem mod finalen, hvor han overhalede svenske Fredrik Lindgren, formåede danskeren ikke at vinde et eneste heat. Det blev i stedet til en del andenpladser.

- Det er sidste heat, der tæller. Så jeg ventede med at skyde krudtet af til sidst, siger han med et stort grin.

- Jeg synes, at jeg endte de forkerte steder og måtte kæmpe utrolig meget for mine point. Min cykel kørte hurtigt, så jeg følte, at jeg havde en god chance, hvis jeg kunne komme fri af trafikken.

- I finalen lavede Fredrik Lindgren så en lille fejl, og det udnyttede jeg, siger den danske vinder.

VM-stillingen toppes af polske Patryk Dudek, der skrabede 16 point sammen i Warszawa. Fredrik Lindgren har 15 point efterfulgt af Niels-Kristian Iversen og Leon Madsen med henholdsvis 14 og 13 point.

Se også: Landstræner: Danske VM-kørere kan gå hele vejen i år

Se også: Danmark kæmper sig i VM-finale i speedway

Se også: Nicki Pedersen smidt af landsholdet

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere