Kæmpe triumf: Dansk EM-guld

Speedwaykøreren Mikkel Michelsen var ude i en direkte dyst om EM-guld, da han slog russiske Grigorij Laguta.

Den danske speedwaykører Mikkel Michelsen kunne lørdag aften juble, da han kørte sig til EM-guld.

Titlen blev sikret, da danskeren i en direkte dyst om europamesterskabet slog russiske Grigorij Laguta.

Det skete, da det sidste af fire løb i EM-serien blev kørt i polske Chorzow.

Mikkel Michelsen vandt det seneste grandprix, der blev kørt i Vojens, og inden aftenens mange heats var danskeren fire point efter Laguta, der førte i den samlede stilling.

Aftenen bød dog på 15 point til danskeren, mens Laguta hentede 11 point, og derfor sluttede de to kørere lige og skulle møde hinanden i en finale om titlen, og her sejrede Michelsen.

Artiklen fortsætter under billederne

Mikkel Michelsen er ny europamester i speedwat. Foto: Jarek Pabijan
Mikkel Michelsen er ny europamester i speedwat. Foto: Jarek Pabijan

Leon Madsen tog bronze. Foto: Jarek Pabijan
Leon Madsen tog bronze. Foto: Jarek Pabijan

Leon Madsen fik en forrygende start på finale-heatet og så sig aldrig tilbage. Han er efter sejren i Cardiff fortsat med i kampen om den samlede VM-titel. Foto: Jarek Pabijan Speedway Kæmpe dansk speedway-triumf

Den regerende europamester var danske Leon Madsen, og han endte med at tage bronzemedalje, da han også var ude i en direkte dyst om tredjepladsen samlet.

Med tre point mere end polske Kacper Woryna lørdag aften betød det, at de to skulle køre om bronze, og her fik Woryna problemer med maskinen, og Leon Madsen endte derfor også på podiet.

EM-serien består af fire løb i løbet af få måneder. I juli blev der kørt i Güstrow og Torun, mens august bød på grandprixet i Vojens inden lørdagens sidste løb i Chorzow.

  Formel 1 Kevin bebrejder sig selv: - Dumt af mig

- Jeg kan høre et ordentligt knæk, og det er en lyd, jeg aldrig har hørt før. Jeg kan godt bevæge arme og ben, men jeg kan ikke løfte hovedet. Så vidste jeg, at det gjaldt om at holde tungen lige i munden. Foto: AP. Sport og Spil Lirekassemanden: Så smadret er Nicki Pedersens krop

Benny Blood havde ikke lyst til mad, da han så denne ret. Foto: Benny Blood/Twitter Ishockey Verdens klammeste mad? - Kunne ikke spise det

1 kommentar
Vis kommentarer