Kildemand efter triumf: Smerter ændrede ikke min kørsel

Peter Kildemand bed smerterne fra bøjede ribben i sig og vandt sæsonens første speedway-grandprix i Slovenien.

Indtil for få dage siden var det tvivlsomt, om den danske wildcard-kører Peter Kildemand overhovedet kunne stille op ved sæsonens første speedway-grandprix i VM-serien, efter han i sidste uge bøjede nogle ribben.

Lørdag aften bed han så smerterne i sig og vandt sit andet grandprix i karrieren efter i alt fem heatsejre i syv starter.

- Det er så fedt. Det var ikke lige det, jeg regnede med, da jeg kom hertil med en lille skade. Men det hele virkede perfekt, og motorcyklen kørte derhen, hvor den skulle.

- Selvfølgelig har man mange smerter, når man bøjer ribben. Det kan tage lang tid. Men smerterne ændrede ikke ved min kørsel i dag. Men lige nu tager adrenalinen nok smerterne, siger Peter Kildemand.

Han vandt syvende og niende heat og blev kun bedre, som aftenen skred frem. I semifinalen henviste han Nicki Pedersen til tredjepladsen, og i finalen sluttede han foran australierne Jason Doyle og Chris Holder og den forsvarende verdensmester, englænderen Tai Woffinden.

Peter Kildemand får ikke meget tid til at fejre sejren i første VM-grandprix for søndag kører han i Polen (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Jubler efter dansk VM-sejr: Han kan blive verdensmester

- Vi fik taget de rigtige beslutninger og de rigtige valg på de rette tidspunkter. Vi ændrede lidt på setup'et, hvilket blev afgørende for, at det gik så godt i semifinalen og i finalen.

- Det var en meget jævnbyrdig aften, hvor alle tog point fra alle, og ingen var suveræne hele aftenen igennem. Det var et godt ræs med mange overhalinger, siger Kildemand.

Han sluttede på niendepladsen i sidste sæson, hvor han dog ikke var med i de første tre grandprixer. Nu blev 2016-sæsonen skudt i gang med en sejr, og det giver store forhåbninger til et topresultat i denne sæson.

- Man har altid store forhåbninger, når man går ind til en ny sæson, og jeg har sagt inden sæsonen, at målet er at køre efter medaljer, og det var da i hvert fald en god start. Så må jeg gøre alt for at holde den kørende, lyder det fra den danske triumfator.

Peter Kildemand i godt selskab med startpigerne. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Kæmpe dansk speedway-triumf i sæsonpremiere

(Foto: Jarek Pabijan)
(Foto: Jarek Pabijan)

Matej Zagar blev udelukket for dette 'skub', der sender Nicki Pedersen brutalt i væggen:

0 kommentarer
Vis kommentarer