Kold luft før VM-finale: Landstræner sur på legende

Speedway-landstræner beskylder Ole Olsen for at spænde ben for VM-forberedelser

Landstræner Anders Secher og speedwaylandsholdet fik først fredag trænet på finalebanen i Vojens. Og det er landstræneren ikke tilfreds med. (Foto: Jarek Pabijan)
Landstræner Anders Secher og speedwaylandsholdet fik først fredag trænet på finalebanen i Vojens. Og det er landstræneren ikke tilfreds med. (Foto: Jarek Pabijan)
Følg Motorsport

VOJENS (Ekstra Bladet): Der burde være lagt op til dansk guldfest, når Danmark lørdag aften skal forsvare VM-titlen ved finalen i hold-speedway i Vojens.

Men inden guldræset er der udbrudt uro i den danske andedam, hvor landstræner Anders Secher anklager speedway-legenden Ole Olsen for at spolere de danske forberedelser, fordi Nicki Pedersen og co. Ikke har fået lov at træne i Vojens som ønsket før VM.

Dansk VM-kaptajn: Kun guldet tæller!

De danske verdensmestre havde ellers optimale betingelser med en direkte seedning til finalen, men planerne om at finpudse VM-maskineriet er gået i vasken. Og det bærer Olsen ansvaret for, fastslår landstræneren.

- Da vi får hold-VM sidste år, har vi en snak med Ole om, at vi kan træne på banen i Vojens. For en måned siden tilbød Ole, at vi kunne træne 2-4. juni, men de dage passede dårligt, fordi der blev kørt ligaløb i Polen og Sverige, fortæller Secher, der ikke kunne stille meget op, fordi kørerne er kontraktligt forpligtede, når klubberne kalder.

- Jeg foreslog så i stedet 6-9. juni, men så fik jeg pludselig besked fra Ole om, at det ikke kunne lade sig gøre. Dels, fordi han ikke havde den fornødne miljøtilladelse og dels, fordi hans banefolk var i Polen til den første semifinale, siger en undrende Secher.

Ærkerivalerne klar til VM-duel mod Danmark

- Jeg kan ikke svare på, hvorfor han træffer den beslutning. Tidligere har Ole altid åbnet døren, men nu er toget kørt. Selvom vi er verdensmestre, vinder vi jo ikke bare sådan uden videre. Vi skal forsøge at hente de sidste to procent. Derfor ville vi gerne have gennemført nogle tekniske tests på banen, lyder det med tydelig frustration.

Derfor må Polen undvære stjernen:

Forklaringen med miljøtilladelsen holder dog ikke.

På forespørgsel fra Ekstra Bladet kan Haderslev Kommune nemlig fremvise en sådan for Vojens Speedway Center, der også var gældende de dage, Secher og landsholdet ville træne.

Ole Olsen får kritik af den danske landstræner. Til gengæld kan speedway-legenden glæde sig over det barnebarn, sønnen Torben Olsen sammen med hustruen Liz,der i øvrigt er søn af den tidligere AGF-ejer Kurt Andersen, netop har skænket ham. (Foto: Claus Bonnerup)
Ole Olsen får kritik af den danske landstræner. Til gengæld kan speedway-legenden glæde sig over det barnebarn, sønnen Torben Olsen sammen med hustruen Liz,der i øvrigt er søn af den tidligere AGF-ejer Kurt Andersen, netop har skænket ham. (Foto: Claus Bonnerup)

Ole Olsen afviser på sin side, at det var den, der er årsag til, at det ikke lykkedes landsholdet at få en træningsfordel.

Australien klar til VM-ræs i Vojens

- De havde fået tilbudt nogle dage, hvor de ikke kunne, men så må de jo prioritere. Hvis landsholdet er det vigtigste, må han jo samle dem, siger Olsen.

- De datoer, som Anders Secher siden foreslog, lå for tæt på de praktiske VM-forberedelser, fastslår Ole Olsen, der har fået massiv kritik for fiaskoen i Warszawa, hvor premieren på GP-serien på foranledning af Nicki Pedersen blev afbrudt på grund af en dårlig bane, og måske derfor er ekstra fokuseret på en perfekt afvikling på sit eget anlæg.

- Det skal jo også passe ind. Mit team har været til de andre VM-løb. Hvis vi skal prioritere, så er det vigtigste forholdene for publikum, for uden dem kommer der ingen medier eller tv. Og uden dem kommer der ingen sponsorer. Kørere og arrangører kommer sidst, så fald lige ned, lyder det fra Ole Olsen.

I stedet har landsholdet trænet i Holsted op til VM, men selv om begge parter med garanti håber på dansk guld i aften, så vil Olsen og Secher næppe falde hinanden om halsen, når det sidste heat er kørt.

TV3 Sport 1 klokken 19 ...

Uhyggeligt styrt skæmmer VM i speedway

Vildt: Se cool Nicki løbe sejren hjem

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind