Annonce:
Annonce:

Kvæstet Nicki efter livsfarligt styrt: Jeg har været heldig

Nicki Pedersen kunne være blevet lam efter karrierens værste styrt

En bevidstløs Nicki Pedersen bæres fra banen i Pardubice. Foto: David Tanecek.
En bevidstløs Nicki Pedersen bæres fra banen i Pardubice. Foto: David Tanecek.
Annonce:
Følg Motorsport

'Pokal eller hospital'.

Sådan lyder en gammel kliché i speedway-sporten, der blev uhyggelig aktuel for Nicki Pedersen, da der søndag blev kørt finale om det klassiske trofæ 'Den Gyldne Hjelm' i tjekkiske Pardubice.

Her var den danske stjerne meget tæt på at krone sæsonens bedste weekend med sin tredje triumf i klassikeren, da han for fuld fart blev kylet ned i slaggerne med ansigtet først, da han forsøgte at overhale den senere vinder, russiske Emil Sajfutdinov.

Radbrækket Nicki P. opgiver sæson efter vildt crash

På et splitsekund blev udsigten til at vinde den tjekkiske klassiker mindre end 24 timer efter,  at han havde sikret sig EM-titlen i polsk Rybnik, forvandlet til en større bunke brækkede knogler, en alvorlig hjernerystelse og udsigten til en pause, der kommer til  at vare helt til næste sæson.

Annonce:

Nu ligger fynboen på Odense Universitetshospital og forsøger at komme til hægterne efter karrierens værste styrt, der kunne have kostet både liv og førlighed.

- Jeg er stadig meget tummelumsk i hovedet på grund af hjernerystelsen, men jeg ved godt, at jeg nok har været heldig, selvom sportstossen inden i mig måske synes, at jeg var uheldig, for jeg havde god fart i finalen og følte, at jeg kunne tage ham, fortæller Nicki Pedersen fra sygesengen på Odense Universitetshospital.

Her har lægerne foreløbigt konstateret, at han har brækket 'tapperne' på femte og sjette nakkehvirvel, pådraget sig mindst et brud i det ene håndled, brækket fire ribben og pådraget sig hjernerystelse, mens der også er mistanke om, at han har slået en flig af den ene skulder.

Yderligere skanninger skal fastslå, om der er mere i den tredobbelte verdensmesters krop, som er gået i stykker.

Her går det galt for Nicki Pedersen, der i høj fart smadrer hovedet ned i slaggerne. Foto: David Tanecek.
Her går det galt for Nicki Pedersen, der i høj fart smadrer hovedet ned i slaggerne. Foto: David Tanecek.
 

Og det var et voldsomt styrt - selv efter Nicki Pedersens standard.

Annonce:

- Jeg rammer ham (Sajfutdinov - red.) en gang og fordi, jeg har mere fremdrift end ham, så brager jeg lige ind i ham, fortæller speedway-veteranen og fortsætter:

- Jeg når lige at tænke, 'nu går det galt', og så er jeg helt væk. Mine mekanikere nåede at blive rigtig bange, for jeg var væk i et kvarter, forklarer han.

Nu venter 8-12 uger med halskrave, og enhver tanke om at køre mere speedway i denne sæson og især om at køre sig ind i top otte i GP-serien, er for længst parkeret.

Dermed ligner det et 2017-wildcard til Pedersen, som ærgrer sig over, at uheldet var ude, netop som en vaskeægte lortesæson begyndte at glimte gyldent.

- Det var en kæmpe befrielse at vinde EM, og jeg tror også, at jeg kunne have vundet i Pardubice, for jeg har endelig fået en motor, der virker, forklarer Nicki Pedersen.

Hans plads bliver overtaget af landsmanden Michael Jepsen Jensen i sæsonens sidste tre GP'er, mens feltets øvrige danskere, Peter Kildemand og Niels-Kristian Iversen, er kommet under øget pres.

Annonce:

Begge kørere får meget svært ved selv at kvalificere sig til næste års serie, og spørgsmålet er, om der er flere wildcards til dansk speedway end det, der med altovervejende sandsynlighed går til Nicki Pedersen.

XXX

Hvad pokker, er du her også?

Det har været en voldsom weekend for den danske speedway-elite, hvor Nicki Pedersen ikke var ene om at måtte bide i slaggerne.

Lørdag brækkede Anders Thomsen, der blandt andet var wildcard ved det danske Grand Prix i Horsens, nemlig begge arme, da han styrtede ved EM-afdelingen i Rybnik, hvor Nicki Pedersen blev europamester.

Det var to sårede speedway-krigere, der mødtes i Odense. Privatfoto.
Det var to sårede speedway-krigere, der mødtes i Odense. Privatfoto.
 

Så mens Pedersen sprøjtede med champagne, blev Thomsen kørt til hospitalet, inden han blev overført til Odense Universitetshospital.

Han blev sendt hjem mandag, men nåede lige at hilse på Nicki Pedersen, da den kvæstede stjerne ankom fra Tjekkiet.

Anders Thomsen skal opereres onsdag.

Nicki P's knoglebrud kan få grandprix-konsekvenser

Nicki Pedersen styrter voldsomt i speedwayklassiker

Nicki Pedersen vinder EM efter suveræn kørsel

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: