Landshold uden stjerner skal genrejse æren

Speedway-landstræner Hans Nielsen har sat navne på de kørere, som skal sikre dansk succes ved par-VM

Kenneth Bjerre skal sammen med Michael Jepsen Jensen og Frederik Jakobsen forsvare de rød-hvide farver ved par-VM. Foto: Jarek Pabijan
Kenneth Bjerre skal sammen med Michael Jepsen Jensen og Frederik Jakobsen forsvare de rød-hvide farver ved par-VM. Foto: Jarek Pabijan

Det er selve den danske speedway-ære, der står på spil, når startsnoren går op ved par-VM i næste weekend.

Den rød-hvide selvforståelse fik nemlig en ordentlig én på sinkadusen i 2017, hvor speedway-landsholdet leverede det ringeste resultat i moderne tid, da det ikke lykkedes at avancere fra semifinalen i Vojens.

Også i GP-serien blev 2017 den rene elendighed, hvor skader og dårlige præstationer betød, at ingen danskere sluttede i top otte, ligesom det ikke lykkedes danske kørere at kvalificere sig via GP-kvalserien.

Så der er noget at køre for, når formatet par-VM gør comeback i den kommende uge.

Men det bliver et dansk hold uden de allerstørste navne, som skal køre pointene hjem i tyske Teterow i næste weekend.

Nicki Pedersen blev i første omgang slet ikke udtaget, men siden åbnede landstræner Hans Nielsen alligevel op for, at veteranen kunne være med.

Den seneste håndskade har dog betydet, at Pedersen ikke kom i betragtning, ligesom usikkerhed omkring Niels-Kristian Iversens tilstand har betydet, at landstræneren ser bort fra den danske mester. Heller ikke Peter Kildemand, som har fået en skuffende sæsonstart, og senest styrtede i den svenske liga, er blevet udtaget.

I stedet har Hans Nielsen udtaget Kenneth Bjerre og Michael Jepsen Jensen, mens Frederik Jakobsen er med som den obligatoriske U21-kører, formatet foreskriver.

- Med de skader som stadig plager Nicki Pedersen og Niels Kr. Iversen - i mente - finder vi, at Kenneth og Michael er det stærkeste par, som kan supplerer hinanden både på og udenfor banen. Vi havde naturligvis også andre kørere i tankerne, men med skelen til den første runde i Teterow - som er en lille bane - mener vi at have truffet det bedste valg for Danmark, siger Hans Nielsen i en pressemeddelelse.

Mens Pedersen, Iversen og Kildemands fravær til dels kan forklares med skader, så undrer Leon Madsen sig over ikke at være med.

Madsen er blandt topscorerne i den stærke polske liga, men det rækker altså ikke til en landsholdsplads for den kontroversielle kører, som selv undrer sig over at være forbigået.

- Hans siger, at jeg er god i Polen, men ikke har vist det så meget internationalt. Det er den forklaring, jeg har fået. Jeg er nødt til at respektere hans beslutning. Han er landstræner og træffer beslutningerne. Jeg kan ikke ændre dem. Jeg kan kun gøre mit bedste hver gang, jeg kører for mine hold. Jeg har talt med Hans Nielsen, men det ændrede ikke noget, siger han til polske medier.

Danmark kører semifinale i tyske Teterow lørdag, hvor Ukraine, Rusland, Slovenien, Tyskland og Letland venter. De tre bedste går videre til finalerne, der køres 8. og 9. juni i polske Wroclaw.

Speedway Ulykkerne fortsætter: Styrt koster Nicki nyt brud

Speedway Nicki Pedersen efter nyt styrt: - Nakkekraven reddede mig igen

Speedway Nicki i nyt styrt - brækket knogle spolerer comeback

0 kommentarer
Vis kommentarer