Landstræner smækker med døren: Du lyver mig op i ansigtet

Succesrig speedway-landstræner beskylder sin formand for løgn i bitter magtkamp

Michael Jepsen Jensen og Anders Secher var sammen med til at sikre U21-VM i 2013. I dag har et wildcard til førstnævnte fået landstræneren til at forlade sin stilling. (Foto: Sportxpress)
Michael Jepsen Jensen og Anders Secher var sammen med til at sikre U21-VM i 2013. I dag har et wildcard til førstnævnte fået landstræneren til at forlade sin stilling. (Foto: Sportxpress)

Man skulle tro, at det var en forholdsvis enkelt manøvre at lade 16 af Danmarks bedste speedway-kørere ræse om seks pladser i kvalifikationen til næste års Grand Prix-serie.

Men løbet i Esbjerg 15. april, hvor der ellers står en helt del på spil for den danske slagge-elite, kommer næppe til at matche optakten i kulisserne i forhold til dramatik.

Anders Secher er uenig med DMU, og derfor stopper han som landstræner. (Foto: Polfoto) Speedway Dansk landstræner siger op efter strid

Spørgsmålet om et wildcard til den tidligere GP-kører Michael Jepsen Jensen er nemlig endt med, at landstræner Anders Secher, der på fem år har vundet to hold-VM og et U21-VM, har valgt at sige sit job op i en bitter personstrid med formanden for Speedway Kommissionen under Dansk Motor Union, Stefan Kristjansson.

- Jeg er blevet løjet op i mit åbne ansigt, siger en harmdirrende Secher til Ekstra Bladet.

Striden handler i den korte version om det wildcard, som landstræner og Speedway Kommissionen i fællesskab kan uddele til den danske GP-kval.

Jepsen Jensen bad Anders Secher om fribilletten, fordi han samme dag skulle køre i Polen. Men problemstillingen er af kompliceret karakter, og også Peter Kildemand, der skal køre i den polske liga dagen efter, har forsøgt at få klarhed over situationen, ligesom flere andre kørere er forpligtet til at køre i den engelske liga dagen efter.

- Reglerne er ens for alle, og jeg ville ikke sove godt om natten, hvis jeg sagde ja til Michael, når andre kørere står i en lignende situation. Man skal også huske, at Michael blev nummer 10 sidste år, hvor blandt andre Kildemand ikke kørte. Vil det så være fair at løfte ham op til en sjetteplads, spørger den afgåede landstræner, der i stedet henviste Michael Jepsen Jensen til DMU.

Her fik han så sit wildcard af Stefan Kristjansson, og den gestus betyder nu, at Danmark skal have ny landstræner-

- Jeg har via en mail sikret mig, at han vidste, jeg havde sagt nej. Det siger han så, at han ikke vidste, og derfor står jeg med oplevelsen af at være blevet løjet direkte op i ansigtet, siger Ander Secher, der med egne ord længe har været frustreret over, at 'det politiske blandes med det sportslige'.

Nicki Pedersen er en vigtig mand for Grand Prix-serien, fastslår direktør Torben Olsen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Efter sponsor-stop: Speedway-boss bakker Nicki P op

Nicki Pedersen drømmer stadig om VM (Foto: Linda Johansen) Speedway Drømmer om VM: 39-årig Nicki stærkere end nogensinde

Nu ulmer konflikten, for ude i speedway-Danmark er der mange, som spekulerer i sammenhængen mellem, at Stefan Kristjansson er mangeårig formand i Slangerup, der før sæsonen skrev kontrakt med netop Michael Jepsen Jensen.

En konspirationsteori, som Kristanjansson er hurtig til at skyde ned.

- Det er noget forbandet vrøvl. I modsætning til Sverige og England har vi ingen aftaler med Polen, så det vil koste Michael en masse penge og pladsen på holdet, hvis han ikke kører dernede.

- Samtidig er han en af vores største talenter og tredobbelt verdensmester, og jeg vil ikke tage brødet ud af munden på ham, siger Kristjansson og afviser også, at han har løjet for Anders Secher.

- Det har jeg ikke. Jeg er rigtig ked af forløbet, og jeg kan ikke forstå, at landstræneren sætter sit job på spil. Men reglerne er, at landstræner og forbund sammen uddeler wildcardet. Derfor kan han ikke sige nej alene. Vi har været i clinch før, men denne gang flød bægeret over, siger Stefan Kristjansson.

Det gik voldsomt for sig, da Greg Hancock røg i flæsket på Nicki Pedersen i den svenske liga. (Foto: Bildbyrån) Speedway Nickis fjende: Vi har brug for bad boys

11 kommentarer
Vis kommentarer