Legendarisk landstræner skiller vandene

Det er ikke alle, der jubler over Hans Nielsen som ny speedway-landstræner

Hans Nielsen gør comeback i dansk speedway som ny landstræner. Ved præsentationen i Holsted var han flankeret af ungdomslandstræner Erik Gundersen og assistenttræner Henrik Møller. (Foto: John Bo Jensen)
Hans Nielsen gør comeback i dansk speedway som ny landstræner. Ved præsentationen i Holsted var han flankeret af ungdomslandstræner Erik Gundersen og assistenttræner Henrik Møller. (Foto: John Bo Jensen)

HOLSTED (Ekstra Bladet): Der var synlig lettelse at spore, da Danmarks Motor Union fredag kunne præsentere Hans Nielsen som ny speedway-landstræner.

Med alle tiders måske allerbedste kører som trumf slår motorunionen nemlig tilbage efter et kaotisk forår, hvor den tidligere landstræner Anders Secher forlod posten i vreden, fordi formanden for Speedway Kommissionen, Stefan Kristjansson valgte at gå imod landstrænerens beslutning om ikke at give Michael Jepsen Jensen et wilcard til den danske afdeling af Grand Prix-kvalifikationen.

Hans Nielsen i sit sidste VM-løb i 1999 - nu er han landstræner (Foto: Jesper Voldgaad) Speedway Speedway-legende er ny dansk landstræner

Så det var en lettet DMU-formand, Jørgen Bitsch, der fredag kunne præsentere ’Professoren’, som Nielsen blev kaldt i sine velmagtsdage. Men formanden kunne ikke dy sig for at sende en stikpille eller to efter den tidligere landstræner i sin præsentation.

- Der har ikke været nogen magtkamp i DMU, men vi bøjer os ikke for pistolmetoder, sagde Bitsch med henvisning til Sechers ultimatum, som i sidste ende kostede ham jobbet.

I stedet er det altså lykkedes at lokke legendariske Hans Nielsen, der har 22 VM-titler på CV'et, til at tage jobbet på en funktionæraftale.

Anders Secher her i samtale med Niels-Kristian Iversen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway DMU ansætter ny speedway-landstræner

Legenden der får Henrik Møller som assistent, mens den evige rival fra de aktive dage, Erik Gundersen fortsat skal være primus motor på ungdomsarbejdet, erkender dog, at der stadig er mange løse ender efter 17 år udenfor sporten.

- Jeg er ikke helt med på noderne i forhold til de unge kørere, så der må Henrik og Erik træde til, indrømmer den nye landstræner, der heller ikke kan matche forgængerens organisationstalent.

- Jeg kan først og fremmest bidrage omkring det køretekniske og hvordan, man sætter cyklerne op, lød det, inden pressemødet endte i en godmodig diskussion om nymodens og gammeldags teknik mellem Hans Nielsen og en anden speedway-legende, Ole Olsen.

Mens det er begejstring i DMU, så er U21-profilen Mikkel Bech mere kølig.

Han har haft et tæt samarbejde med Secher, og har undervejs i konflikten ikke skjult sin støtte til den afgåede landstræner.

- Anders har gjort meget for sporten og har haft fokus på ungdommen, så det synes jeg er rigtig ærgerligt. Jeg har siddet og lagt planer for de næste tre år med ham i løbet af vinteren, og jeg kan se, at jeg har rykket mig meget. I forhold til Hans har jeg ikke så meget at sige, DMU ved endnu ikke, hvor meget han kommer til at være indover, og det synes jeg er en smule uprofessionelt. Det virker som om, de har ringet til ham i mandags, og så har han sagt ja. Men jeg håber, de får styr på det, siger stortalentet.

Nicki Pedersen og Anders Secher har sammen vundet to VM-titler for hold. (Polfoto) Speedway Nicki om landstræner-konflikt: Lad os få ro på

Nicki Pedersen er til gengæld godt tilfreds.

- Jeg havde et meget fint samarbejde med Anders, men jeg nåede også at være på hold med Hans i Brovst, hvor han lærte mig meget. Han kan stadig lære sådan en som mig lidt om det køretekniske, og jeg håber, at han kan lære de unge, at det ikke kun er fest og farver, men kræver hårdt arbejde at nå til tops, siger han.

Hans Nielsen første alvorlige opgave bliver semifinalen ved hold-VM i Vojens 23. juni, hvor Rusland, Polen og Tjekkiet står i vejen for en dansk finalebillet.

Speedway Speedwaylandstræner efter møde: Døren er ikke lukket