Leon Madsen sidst i finale

Den polske speedwaykører Bartosz Zmarzlik vandt VM-grandprixet i Polen. Leon Madsen blev nummer fire

Leon Madsen viste flot speedwaykørsel i fredagens VM-grandprix, hvor han endte som nummer fire. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Leon Madsen viste flot speedwaykørsel i fredagens VM-grandprix, hvor han endte som nummer fire. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

For første gang var der en dansker i finalen i dette års VM-serie i speedway, hvor der fredag aften blev kørt sæsonens tredje løb i Polen.

Det endte dog blot med en fjerdeplads i finalen for Leon Madsen, som for anden sæson i træk viser sig flot frem blandt de bedste kørere i verden.

Den polske speedwaykører Bartosz Zmarzlik vandt VM-grandprixet på hjemmebane. Jason Doyle blev toer, mens Fredrik Lindgren blev den sidste mand på podiet som nummer tre.

Leon Madsen viste ellers fornem kørsel i det meste af fredagens grandprix og sendte sig selv i finalen som vinder af sin semifinale efter en forrygende start fra bane tre.

Men i finaleheatet blev Leon Madsen lukket inde i starten og halsede konstant efter de tre øvrige, inden han opgivende blev nummer fire.

Det var dog stadig en hel del bedre end de øvrige danske kørere. Der var hele fire danskere med i det polske grandprix fredag aften.

Men ingen af de tre andre var i stand til at køre sig i semifinalerne.

Niels-Kristian Iversen var tættest på, da han hentede seks point.

Mikkel Michelsen blev den tredjebedste dansker med fem point, mens Anders Thomsen kun endte med at høste tre point.

På grund af coronapandemien er VM-sæsonen blevet udskudt, og der afvikles to grandprixer i denne weekend i Polen.

Lørdag aften køres - på samme bane - VM-grandprix nummer fire, inden feltet skal en tur til tjekkiske Prag i næste uge.

Leon Madsen er nummer seks i den samlede VM-stilling med 32 point. Leon Madsen hentede i alt 14 point til kontoen fredag aften.

Maciej Janowski topper stillingen med 48 point. Zmarzlik har 47 point på andenpladsen.

Der resterer fem VM-grandprixer i denne sæson. De seks bedste kørere kvalificerer sig automatisk til næste års VM-serie.

Dansk joker er flyvende

Dansk speedwaykører får wildcard til grandprixer i Polen