Nicki droppet til landsholdet: Her er hans reaktion

- Det kan være, at han mener, at det er nemmere at arbejde med de fire kørere, fordi det var dem, han arbejdede med i sidste uge, siger Nicki Pedersen om landstræner Hans Nielsens valg

Nicki Pedersen skal ikke forsvare de danske farver i Manchester i weekenden. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen skal ikke forsvare de danske farver i Manchester i weekenden. (Arkivfoto: Jarek Pabijan)

Når det danske speedwaylandshold fredag aften skal forsøge at kvalificere sig til Hold-VM, bliver det uden landets mest vindende kører.

Nicki Pedersen er ikke en del af truppen og må derfor sidde over på Belle Vue i Manchester, akkurat som han gjorde det, da landsholdet i forrige weekend tabte til Polen i semifinalen i Vojens.

Den præstation betyder, at holdet derfor står foran en såkaldt race-off, hvor det vil være endegyldigt sidste chance for at indløse en billet.

Til den begivenhed har landstræner Hans Nielsen, som det også var tilfældet i lørdagens semifinale, valgt at satse på en kvartet bestående af Kenneth Bjerre, Niels-Kristian Iversen, Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen i forsøget på at få succes.

Selv erkender Nicki Pedersen, at han gerne ville have været med, men han respekterer også, at der ikke er blevet kigget hans vej i denne omgang.

- Jeg har ikke haft en bragende sæson i grandprix-serien, men i ligaerne har jeg gjort det ganske udmærket på det seneste, fortæller Pedersen til Ekstra Bladet.

Sammen med den tidligere landstræner Anders Secher indgik Pedersen en aftale om, at han kunne holde ferie, mens der blev kørt VM-semifinale forrige weekend.

Her var det den nye landstræner, Hans Nielsen, der stod i spidsen for Danmark, og han har altså i første omgang ikke tænkt sig at hive Nicki Pedersen tilbage i truppen.

- Jeg havde ikke lyst til at være med i den første omgang af kvalifikationen (VM-semifinalen, red.). At landstræneren så bevarer de samme kørere, har jeg stor respekt for. Så må man jo bare håbe, at det går bedre end mod Polen, siger Nicki Pedersen.

- Landstræneren må mene, at det er de fire bedste, han har udtaget. Det har jeg stor respekt for. Det kan være, at han mener, at det er nemmere at arbejde med de fire kørere, fordi det var dem, han arbejdede med i sidste uge, lyder det fra Pedersen.

Ekstra Bladet har indtil videre uden held forsøgt at få en kommentar fra den danske speedwaylandstræner Hans Nielsen.

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Vild VM-gyser venter Danmark

'Professor i tænkeboks': Skal Nicki ind i varmen?