Nicki jubler efter GP-hattrick: VM-medalje betyder alt

Nicki Pedersen glæder sig over GP-triumf og VM-medalje efter endnu en svær sæson

Nicki Pedersen var helt suveræn i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen var helt suveræn i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)

Selvom Nicki Pedersen både hører til blandt de mest erfarne og de mest ressourcestærke kørere i verdenseliten i speedway, så har den tredobbelte verdensmester i flere sæsoner har problemer med at få maskineriet til at løbe ligeså hurtigt som rivalernes.

Men lørdag aften var der masser af fart mellem fynboens ben, og så gav han samtlige konkurrenter baghjul med 19 point ud af 21 mulige og en suveræn sejr ved det polske Grand Prix i Torun.

Se også: Kæmpe speedway-triumf: Nicki scorer Grand Prix-hattrick

- Det er simpelthen så fedt. Det har været en hård sæson, hvor vi har manglet farten. Og så kommer styrtene og knubsene, fordi man hele tiden kommer i trafik, lyder analysen af 2015 overfor Ekstra Bladet.

N icki Pedersen havde en masse at fejre i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)
N icki Pedersen havde en masse at fejre i Torun. (Foto: Jarek Pabijan)

- I aften var vi der, hvor vi skal være, og så kører vi fra dem. De sidste otte uger har været virkeligt hårde, fordi vi har døjes så meget med farten. Vi har testet en hel masse i Leszno. Pludselig var den der, og så kunne jeg sige til teamet, 'nu kører vi til Torun', fortæller Nicki Pedersen, der udover sæsonens tredje Grand Prix-sejr især glæder sig over, at han nu er så godt som sikker på endnu en VM-medalje til den samling, der i forvejen indeholder tre af guld, en af sølv og tre af bronze.

Se også: Ole Olsen på charmeoffensiv efter VM-skandale

Før sæsonens sidste GP, der køres i australske Melbourne om tre uger, har Pedersen fra tredjepladsen kun to point op til sin amerikanske uven Greg Hancock på andenpladsen, mens der er hele 19 point ned til landsmanden Niels-Kristian Iversen på fjerdepladsen. -

- Hvis vi ikke havde vundet farten i aften, kunne vi havde smidt det hele, så jeg er meget lettet. Det er meget vigtigt at få en VM-medalje, og med resultatet her kan jeg gå 'all in' på sølvet i Australien, siger Nicki Pedersen, som også allerede har et halvt øje på næste sæson, hvor han skal forsøge at skubbe den suveræne verdensmester Tai Woffinden ned af podiets øverste trin.

- Jeg er slet ikke udbrændt og har masser af blod på tanden. Der venter en vinter med hård træning, fastslår Nicki Pedersen.

Se også: Speedway-stjerne klar til danskerduel om VM-medalje

Tai Woffinden er verdensmester for anden gang:

4 kommentarer
Vis kommentarer