Nicki om landstræner-konflikt: Lad os få ro på

Nicki Pedersen håber, at Danmarks Motor Union og den afgåede speedway-landstræner Anders Secher finder hinanden

Nicki Pedersen og Anders Secher har sammen vundet to VM-titler for hold. (Polfoto)
Nicki Pedersen og Anders Secher har sammen vundet to VM-titler for hold. (Polfoto)

Allerede inden sæsonen var skudt i gang på de danske slagger, var der udbrudt krise og kaos i dansk speedway.

For da formanden  for Speedway Kommissionen under Danmarks Motor Union, Stefan Kristjansson, valgte at uddele et wildcard til Michael Jepsen Jesen mod landstræner Anders Sechers vilje til GP-kvalen i Esbjerg, var fanden løs.

Først sagde Secher op, og siden valgte et samlet felt at true med boykot, hvis Jepsen Jensen fik lov til at beholde wildcardet.

Speedway Speedwaylandstræner efter møde: Døren er ikke lukket

Efter et møde med kørerne valgte DMU-formand Jørgen Bitsch og Stefan Kristjansson at trække wildcardet, så GP-kvalen kunne afvikles i god ro og orden.

Men spørgsmålet om landstræneren er fortsat uafklaret.

Tirsdag aften mødtes DMU-bosserne med Secher på Fjeldsted Kro og efter efter mødet, der skylle gyde olie på de oprørte vande og måske endda gøde jorden for et comeback til Anders Secher.

- Pilen peger i den rigtige retning, sagde en optimistisk Secher efter mødet til Fyens Stiftstidende, hvor Jørgen Bitsch kaldte mødet 'konstruktivt', men videre understregede, at der vil blive truffet en beslutning i løbet af et par uger.

Speedway-køreren Peter Kildemand styrtede i sidste uge og er tvivlsom til VM. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto) Speedway Dansk speedway-kører er tvivlsom til VM-grandprix

Både landsholdskørerne og især talenterne på ungdomslandsholdene har givet klart udtryk for, at de ønsker landstræneren tilbage.

Og selvom stjernen over dem alle, den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen, ikke hører til dem, der gør mest brug af landstræneren, så håber han også, at Anders Secher kan komme tilbage.

- Jeg kører jo min egen virksomhed og har min egen manager, men jeg har stor respekt for Anders. Det vil være godt for sporten at få noget ro på, så jeg håber da, de finder en løsning, siger Nicki Pedersen til Ekstra Bladet.

- Han har været et godt ansigt for sporten udadtil, og det vil være slemt for de unge, hvis han stopper, for han har arbejdet tæt med flere af dem og har været med til at lægge deres karriereplaner, siger Nicki Pedersen, der sammen med resten af verdenseliten skyder GP-sæsonen i gang i slovenske Krsko lørdag aften.

Om Nicki Pedersen og resten af den danske speedway-elite så får ønsket om et comeback til Anders Secher opfyldt, må tiden vise. Og selvom ønsket er stærkt ude i speedway-Danmark, så ligger løsningen næppe lige til højrebenet.

En forbrødring kræver det, at både den afgåede landstræner og den pressede DMU-ledelse sluger et par velvoksne kameler.

Spørgsmålet er bare, om parterne er villige til at give sig i magtkampen eller om Danmark i sidste ende alligevel skal have ny landstræner.

Kenni Larsen er fætter til Nicki Pedersens kæreste. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nicki dybt berørt af skud-ulykke: Vi er utrolig tæt på

Se Nicki Pedesen triumfere ved svensk GP:

0 kommentarer
Vis kommentarer