Nicki P.: Jeg tager tre år mere

Nicki Pedersen har fundet roen igen – både sportsligt og privat - og er klar til mindst tre år mere på speedway-toppen

Nicki Pedersen har fået ro på bagsmækken. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen har fået ro på bagsmækken. (Foto: Jarek Pabijan)

Speedway er en meget enkel sport.

På toptunede motorcykler uden bremser kaster fire vovehalse sig vestre om rundt i svingene over fire omgange, hvorefter vinderen kåres.

Men for Danmarks største slaggerstjerne i nyere tid føltes 2014 ofte som om, at der blev kørt op ad bakke.

For godt nok kunne Nicki Pedersen fejre både sit fjerde hold-VM og siden også en individuel VM-bronze til samlingen efter en hæsblæsende omkørsel med engelske Tai Woffinden.

Se også: Speedway-stjerne skriver i Ekstra Bladet: Jeg har været pissenervøs

Men konstante problemer med maskineriet, en ubehagelig skulderskade, som krævede en operation i vinterpausen, og ikke mindst bruddet med moren til sine to børn, Anne-Mette Hansen, og den meget offentlige affære med en polsk kvinde, der kostede forholdet og siden fik Pedersen til i fuld offentlighed at indrømme sin utroskab i Ekstra Bladet, trak store veksler på den ellers så hårdføre fynbo.

- Ja, det var en skidt sæson, hvor jeg skulle være meget tilfreds med at få bronzen som et plaster på såret, siger Nicki Pedersen, som ikke er tvivl om, at det bliver bedre i år.

Nicki Pedersen har fået en god sæsonstart, hvor han sammen med GP-rivalen Niels-Kristian Iversen har kørt Danmark til tops i 'Best Pairs'-stillingen. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen har fået en god sæsonstart, hvor han sammen med GP-rivalen Niels-Kristian Iversen har kørt Danmark til tops i 'Best Pairs'-stillingen. (Foto: Jarek Pabijan)

- Jeg behøver ikke at forklare, at det bliver bedre, for jeg ved, hvad jeg har gjort. Jeg har brugt vinteren på hård træning med min fysioterapeut (Lisa Thomey – red.). Min fysik er bedre end nogensinde før, og via nogle gode øvelser har jeg fundet melodien i forhold til de problemer jeg har haft med håndled og skuldre. Det har været en sej kamp, men speedway er mit liv, så der har ikke været noget at rafle om. Hvis jeg har den rette fokus på kroppen, så tror jeg, at jeg stadig har tre-fem år tilbage på topplan, fastslår Pedersen, der vanen tro fokuserer på top tre ’og så må vi se, hvad sæsonen bringer’.

Se også: Syg Nicki stod af - og på igen

Den sportslige succes har ifølge Pedersen også bedre kår at trives under nu, hvor der er faldet ro over privatlivet efter en hektisk og uskøn periode.

- Det fyldte selvfølgelig meget i dagligdagen, men nu er der styr på det – både i forhold til min eks og til børnene (sønnen Mikkel og datteren Mikkeline – red.) Jeg har hjulpet, hvor jeg kunne, og ser stadig børnene i ny og næ. Så vi er kommet videre, forklarer Pedersen om det nye liv som single.

- Nej, jeg har ikke fundet nogen ny kæreste, bedyrer Nicki Pedersen, der kaster hele sin fokus mod lørdag aftens GP-premiere i Warszawa.

Se også: Se billedet: Nicki P. under kniven i tre en halv time

TV3 Sport 1 klokken 19…

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere