Nicki P langer ud: Landstræneren har fejlet

Nicki Pedersen har det skidt med at se Danmarks nedtur ved hold-VM i speedway, men han mener også, at landstræneren havde valgt det forkerte hold

For blot anden gang i dette årtusindets 16 VM-finaler og for første gang siden 2009, så er Danmark ikke med, når der lørdag aften køres finale ved hold-VM i speedway.

På forhånd havde landstræner, Hans Nielsen, taget en noget kontroversiel beslutning ved i fredagens afgørende race-off i Manchester at fastholde de fire kørere, der i Vojens havde kikset første chance for kvalifikation til finalen - og dermed undladt at bruge Danmarks mange-dobbelte verdensmester Nicki Pedersen, der af den tidligere landstræner havde fået fri til det indledende løb.

For den rutinerede dansker er det hårdt at se, at Danmark ikke er i finalen.

- Jeg har jo heldigvis ikke været en del af det nu her, men jeg har været med i mange år, indtil det er gået skævt mellem mig og landstræneren, som ikke respekterer gamle aftaler, der ellers har fungeret, siger Pedersen lørdag til Ekstra Bladet.

- Jeg er selvfølgelig lidt i to lejre, for det er både sørgeligt, og jeg er glad for det. Men jeg har stadig hjertet med, så jeg havde selvfølgelig ønsket, at Danmark kom i finalen, det er klart, siger Pedersen.

- Men når jeg kigger på holdet, så synes jeg heller ikke, at vi så stærke nok ud, siger Pedersen.

- Det er altid nemt at se det i bakspejlet, men jeg synes ikke, at vi stillede med det rigtige hold, siger Pedersen.

ØV! Danmark misser VM-finale efter gyser-afslutning

Nicki Pedersen mener, at Hans Nielsen udtog det forkerte hold til VM-fiaskoen fredag aften i Mancheter. Foto: Jarek Pabijan
Nicki Pedersen mener, at Hans Nielsen udtog det forkerte hold til VM-fiaskoen fredag aften i Mancheter. Foto: Jarek Pabijan
 

- Havde holdet nu gjort det rigtig godt i Vojens, så havde jeg forståelse for, at han ville arbejde videre med dem, men det gjorde de jo ikke. Det var hans beslutning, og det er ok, men jeg var gået efter erfaringen, hvis det var mig, siger Pedersen.

- En kører som Niels-Kristian Iversen har jo også haft det svært i år, men når det nu gælder fædrelandet, så leverer han altså op til sit niveau, og det er, hvad erfaring plejer at gøre, siger Pedersen.

Nicki Pedersen sad klistret ved tv-skærmen, da det fredag aften blev en kendsgerning, at Danmark misser finalen. Som andre eksperter også har været inde på, så mener han, at Danmark kom for sent i gang, og desværre ikke fik udnyttet, at australierne fik en kører tidligt skadet.

Se tv-klippet med sidste heat fra fredagens raceoff, der afgjorde, at Danmark ikke kom i VM-finalen - øverst oppe over artiklen

Hans Nielsen har efterfølgende sagt, at han ikke ville tage chancen og bruge dig - er det en chance at tage at bruge dig?

- Det har ikke noget med chancer at gøre. Der er gået ren politik i det, og han udtalte sig allerede i Vojens om, at han 'med 99 procent sikkerhed ville køre med samme hold næste gang'. Planen var altså lagt inden, siger Pedersen.

- Jeg havde godt hørt inden, at hvis jeg ikke var med i Vojens, så kunne jeg ikke være med i finalen, men jeg havde jo lagt mine planer. Havde han forventet, at jeg bare smed det hele og gjorde, hvad han sagde?, spørger Pedersen.

- Jeg så ingen grund til at sove på det, når jeg havde taget beslutningen. Jeg har jo gjort på samme måde to gange før, hvor vi har vundet guld, siger Pedersen.

- Havde det været i marts, og vi ikke kunne blive enige, så var jeg selvfølgelig blevet hjemme og havde kørt første runde i Vojens, men nu var strategien jo lagt, siger Pedersen.

- Danmark har ikke været prangende i år. Havde de gjort det fremragende i Vojens, så var det jo klart, at de skulle køre videre, siger Pedersen.

Tidligere har Hans Nielsen jo stillet spørgsmålstegn ved din motivation - hvordan er den?

- Han bruger et løb som Cardiff som eksempel, men hallo alle danskere underpræsterede jo her - inklusiv Iversen, der jo var god alligevel, og der er jo to kørere med på holdet, der end ikke kører grandprix, siger Pedersen.

- Det er forkerte forudsætninger. Jeg aner ikke, hvad der står bag, men jeg tror, at der er gået politik og princip i det, siger Pedersen.

- Cardiff-banen kunne jo være i midtercirklen i Manchester, og jeg har ikke præsteret godt på små baner, mens jeg har vundet fire grandprix'er på store baner, siger Pedersen.

- Det er noget uldent ved det her, som er lidt ærgerligt. Han skulle hellere bare have sagt, at han kørte videre med de samme kørere i stedet for at komme med så tosset en udtalelse. Det ville jeg have haft mere respekt for, siger Pedersen.

Landstræner Hans Nielsen til højre. Foto: Jarek PAbijan.
Landstræner Hans Nielsen til højre. Foto: Jarek PAbijan.
 

Er du klar på at køre hold-vm næste år, hvis der er brug for dig?

- Der er ingen tvivl om, at sæsonen har været hård for mig, men hvis jeg passer ind på holdet, så er jeg klar. Jeg er den eneste dansker, der har trukket syv VM-medaljer de sidste 15 år, så jeg har erfaringen, siger Pedersen.

- Jeg ved godt, at han har rakt hånden ud. Nu må vi se, for jeg har ikke gjort noget forkert. Fejlen ligger klart på hans side, fordi han skulle vise, hvor skabet skulle stå, siger Pedersen.

- Nu vil jeg bare lade resultaterne tale for sig selv, siger Pedersen.

Danmark vandt VM-guld i 2014, 2012, 2008 og 2006, mens det er blevet til sølv i 2015, 2013, 2010, 2007, 2002 og bronze i 2003, 2004, 2005. Lørdag aften kører Polen, Australien, Sverige og Storbritannien VM-finale i Manchester uden Danmarks deltagelse.

39-årige Nicki Pedersen blev individuel verdensmester i 2003, 2007 og 2008 og er sluttet i top-tre samlet i tre af de sidste fire år. Lige nu ligger han dog blot nummer 11 i årets VM-serie efter fem grandprix'er.

Her kan du se, hvad landstræner Hans Nielsen sagde, da han blev spurgt til, om det var en fejl ikke at have Nicki Pedersen med til hold-VM-raceoff.
Landstræner: Nicki P var ikke berettiget til holdet

Nicki Pedersen og kæresten hjemme i Monaco. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nicki Pedersen og kæresten hjemme i Monaco. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

'Professor i tænkeboks': Skal Nicki ind i varmen?

Nicki droppet til landsholdet: Her er hans reaktion

Landstræner stikker til Nicki P.: Mangler du motivation?

Nicki Pedersen i Monaco, hvor han bor. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Nicki Pedersen i Monaco, hvor han bor. Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

Nicki Pedersens luksusliv i Monaco kan du komme helt tæt på i denne artikel:
Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco