Nicki P-succes endte i nedtur

Speedwayveteranen kom ikke i finalen i Polen, efter at han havde scoret 12 point i de indledende heat

Følg Motorsport

Nicki Pedersen kom ikke i finalen, men danskeren fik alligevel en form for oprejsning for en skuffende sæson i lørdagens grandprix i Gorzow i Polen.

Den danske speedwaykører var sammen med australieren Chris Holder bedst af alle i de indledende heat med 12 point i fem starter, men i semifinalen røg Nicki Pedersen ud.

Her fik den 39-årige veteran på grund af sin høje pointscore lov til at vælge bane først. (Se Nicki Pedersens indsats til aften i tv-klippet i bunden af artiklen)

Nicki Pedersen valgte bane to i den meget stærke semifinale mod den britiske verdensmester Tai Woffinden, 46-årige Greg Hancock fra USA og Jason Doyle fra Australien som øvrige deltagere.

Danskeren endte dog sidst efter Woffinden, Doyle og Hancock, og de to førstnævnte kom videre til finalen.

- Det var rigtig godt. Nu har vi fået hul på bylden og fået lavet heatsejre. Vi har næsten ikke haft nogen heatsejre i år, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

- Vi vidste, at det var nu, vi skulle skyde alle kanonerne af. Det beviste jeg i aften. Set i bakspejlet er der ingen tvivl om, at vi skulle have ændret lidt på setuppet i semifinalen, men det er også det, der gør os klogere.

- Med tre heatsejre endte jeg højt på ranglisten. Det tager jeg med herfra, og jeg er faktisk godt tilfreds med indsatsen. Det er vigtigt for mig at gøre en god figur. Jeg har haft en meget underlig sæson. Det har været meget under standard. Gutterne (teamet, red.) kæmpede hårdt i dag, og vi er ved at være, hvor vi skal være, siger han.

56731594.jpg 

Mens Nicki Pedersen kørte fremragende undervejs, var det til gengæld en aften til glemmebogen for grandprixets øvrige danskere.

Niels-Kristian Iversen lavede fem point i lige så mange starter, mens Peter Kildemand blev noteret for tre point i sine fire starter.

Grandprixet havde et grimt styrt - se det i tv-klippet i tv-playeren over artiklen.

Der var flere interne danskerdueller i de 20 indledende heat.

I heat nummer fire skulle Peter Kildemand på bane tre op mod Niels-Kristian Iversen, der indtog yderbanen.

Desværre for danskerne endte de også på yderplaceringerne i heatet med Kildemand som nummer tre og Iversen som nummer fire.

Niels-Kristian Iversen fik mulighed for revanche allerede i heat fem, hvor han fra inderbanen skulle op mod Nicki Pedersen på bane tre.

Nicki Pedersen viste imidlertid sin hurtighed, da han tog starten og senere heatsejren, mens Niels-Kristian Iversen måtte nøjes med tredjepladsen.

Nicki Pedersen viste også, at han kunne vinde fra yderbanen, da han i heat 15 sluttede som nummer et foran Peter Kildemand.

I sidste ende rakte veteranens anstrengelser altså ikke til en finaleplads.

Jason Doyle vandt grandprixet foran Woffinden, Holder og Zmarzlik og er nu blot syv point efter Greg Hancock i den samlede VM-stilling, mens britiske Woffinden er yderligere et point efter på tredjepladsen. Nicki Pedersen er bedste dansker på niendepladsen med 31 point op til bronzen.

Næste løb er i Tyskland om 14 dage.

56729102.jpg

Se Nicki Pedersen ryge ud i semifinalen efter en ellers forrygende aften:

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Nicki P langer ud: Landstræneren har fejlet

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+