Nicki på banen for første gang efter skrækskade - nu kommer den endelige dom

Speedway-stjernen Nicki Pedersen tæt på den endelige afgørelse om karrierestop

Nicki Pedersen har meget at tænke over i disse dage. Foto: Marcin Kubiak.
Nicki Pedersen har meget at tænke over i disse dage. Foto: Marcin Kubiak.

Det tog kun et splitsekund, da Nicki Pedersen 24. maj brækkede den syvende nakkehvirvel to steder i et brutalt styrt i ligamatchen mellem Holsted og Esbjerg.

Se også: Karrieren på spil efter frygteligt uheld: Nu tager Nicki afgørende beslutning

Men det efterfølgende spørgsmål - om den uhyggelige skade tvinger den 40-årige syvdobbelte speedway-verdensmester til et ufrivilligt karrierestop - har ingen foreløbigt kunnet besvare.

Mandag advarede lægerne på Odense Universitetshospital om den risiko for alvorlig lammelse, der truer, hvis han igen lander på nakken. 

Siden har Nicki Pedersen været i tænkeboks, men lørdag får speedway-veteranen måske omsider det svar, han har ventet på med både frygt og utålmodighed.

 

Fredag var fynboen tilbage på slaggerne for første gang i to måneder, da han kørte flere træningsomgange på sin polske hjemmebane i Leszno.

- Det gik egentlig fint på banen, og jeg havde nakkekrave på. Men jeg kunne godt mærke, at det er længe siden, jeg har haft hjelm på, og jeg blev lidt træt i nakkemusklerne, siger han til Ekstra Bladet.

Efterfølgende var han til nye undersøgelser på det lokale hospital. Undersøgelser, der allerede lørdag kan give endelig afklaring.

- Jeg har været hos nogle læger, der har opereret flere speedway-kørere, og har stor erfaring. De bruger nogle ældre metoder, de ikke bruger i Danmark, hvor man belaster nakken med vægte på 10 kilo, så man kan se, om ledbåndene kan klare belastningen, forklarer Nicki Pedersen, som åbent erkender, at han er nervøs for svaret.

 

- Mit hjerte vil køre speedway, men jeg lytter til, hvad der bliver sagt. Jeg får de polske røntgenbilleder med hjem til Danmark, og så må vi se, hvad de danske læger siger, forklarer Nicki Pedersen, som også fik sidste halvdel af 2016-sæsonen spoleret efter det frygtelige styrt i Pardubice sidste år, hvor han brækkede to nakkehvirvler, fire ribben, skulderbladet og håndleddet.

Se også: Nicki overvejer karrieren efter lægens dom

Se også: Nicki får dommen om 11 dage: Jeg går rundt som en hest i stalden

Se også: Efter monsterstyrt - så lange udsigter har Nickis comeback

Se også: Skadet Nicki ramt på pengepungen: 'Jeg har lyst til at råbe'

Udsigten i Seaside Plaza er alle pengene værd. Foto: Tariq Mikkel Khan. Sport og Spil Speedway har gjort Nicki til millionær - se hans luksusliv i Monaco

Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen