Nicki skælder ud: 'Mere cirkus end VM'

Speedway-stjernen ærgrer sig over skandaløs VM-premiere, men glæder sig over sjældent sammenhold i ryttergården

Nicki Pedersen og kollegerne fik nok i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen og kollegerne fik nok i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Følg Motorsport

Grand Prix-serien i speedway har set sine skandaler.

I 2003 måtte man aflyse på Nya Ullevi efter en lille håndfuld pinlige heats på en håbløs bane foran fyldte tribuner, og i 2008 kom man aldrig i gang med VM-finalen på Veltins Arena i Gelsenkirschen på grund af et helt forkert anlagt underlag.

Men spørgsmålet er, om ikke lørdagens VM-premiere foran 57.000 tilskuere på Stadion Narodowy i Warszawa tager prisen som speedway-farcen over dem alle?

VM-premieren i speedway aflyst efter pinlig farce

Her betød kombinationen af en bane, der var så ringe, at fredagens træning måtte aflyses, og en defekt startsnor, som betød, at der for første gang nogensinde blev startet med lyssignal, at kørerne efter 12 heats, der ikke var et VM værdigt, i samlet front sagde stop og kørte i garage.

En farce, der gør ondt på Nicki Pedersen.

Det hele skulle have været så godt på imponerende Stadion Narodowy, men VM-premieren i speedway endte i skandale. (Foto: Jarek Pabijan)
Det hele skulle have været så godt på imponerende Stadion Narodowy, men VM-premieren i speedway endte i skandale. (Foto: Jarek Pabijan)

- Så blev det en tragedie. Jeg forstår ikke, hvordan den slags kan blive ved med at ske i 2015. Det er jo mere cirkus end VM, konstaterer den ærgerlige veteran, der trods alt glæder sig over, at det ellers traditionelt så splittede felt af individualister for en gang skyld gjorde fælles front.

- Endelig stod vi sammen alle 18 mand, men det var også livsfarligt. Folk faldt jo af som fluer, siger Pedersen, der fortæller, at GP-arrangørerne til sidst var nødt til at bøje sig for kørerne krav om en aflysning.

Bane-skandale før speedway-premiere

- De ville jo hele tiden have os til at køre fire heats mere, og vi vil også gøre alt for fansene, men det var simpelthen for farligt. Og til sidst kunne juryen også godt se det, fordi vi alle stod sammen. Det er sindssygt ærgerligt, men måske betyder det, at de får rettet op på tingene, lyder det fra fynboen, der blot scorede tre point i ligeså mange starter og derfor er fem point efter førende Mataj Zagar.

- Det betyder ikke noget. Der er 11 grandprixer endnu, så det skal jeg nok hente. Det vigtigste var, at jeg kom sikkert hjem, lyder det tørt.

  Veteran og talent på VM-jagt

Elendig polsk bane spolerer premiere:

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind