Annonce:
Annonce:

Nickis hemmelighed: Derfor kan jeg blive ved

Speedway-stjernen har lært sig selv at nyde de små glæder udenfor speedway-banen

Lørdag aften vender Nicki Pedersen tilbage til GP-serien efter sin lange skadespause. Foto: Mathias Svold.
Lørdag aften vender Nicki Pedersen tilbage til GP-serien efter sin lange skadespause. Foto: Mathias Svold.
Annonce:
Følg Motorsport

På slaggerne går det altid rundt og rundt.

Det ved Nicki Pedersen bedre end de fleste efter 952 heats fordelt over 16 sæsoner som fast bestanddel af Grand Prix-serien i speedway.

Udenfor rundede  den tredobbelte verdensmester med det velkendte temperament til gengæld et skarp hjørne, da han 2. april kunne fejre sin 40 års fødselsdag.

Det er ingen alder i speedway-eliten, hvor den regerende 'champ', amerikanske Greg Hancock, fylder 47 i næste måned.

Og Pedersen har da heller ingen planer om køre cyklen i garage.

Til gengæld har alderens slebet nogle af de ellers så skarpe kanter af fynboen, der på sine 'gamle dage' har lært sig selv at nyde livet, når han ikke jagter VM-point og penge på slaggerne.

Annonce:

Tidligere var der ikke plads til tant og fjas i løbet af sæsonen, menspeedway-veteranen har slækket lidt på selvkontrollen, siden han sammen med kæresten Helene Hüttmann rykkede til rigmands-paradiset i Monaco.

I modsætning til tidligere giver han nemlig nu sig selv lov til at nyde livet og skumme lidt af den fløde, han har samlet ind i en lang karriere. Ja, det er endda blevet helt almindeligt med et glas vin i ny og næ.

- Jeg er måske blevet bedre til at slappe af udenfor banen, indrømmer han og forklarer, at det er nødvendigt for at holde liv i lysten til livet som speedway-prof.

Annonce:

- Jeg har gjort det her i så mange år, at jeg også er nødt til at give mig selv nogle åndehuller, hvis jeg skal beholde motivationen. Hvis jeg skal blive ved med at være sulten, er det vigtigt, at jeg giver mig selv lov til at leve lidt. Selvfølgelig duer det ikke med elevatorvægt, hvor man pludselig er ti kilo tungere.  Men jeg giver mig selv lov til at drikke et glas vin ind i mellem, og det gjorde jeg ikke, da jeg var yngre. Det var jeg ikke mentalt stærk nok til, da jeg var 25 og troede, at jeg skulle leve i et kloster. Det er jeg nu. Og det sunde liv som sportsmand er jo en livsstil, så det er jo ikke sådan, at jeg pludselig skal på diæt, understreger han.

I september sidste år fik Nicki Pedersen en brutal påmindelse om, at det gælder om at nyde livet.

For dagen efter, at han høstede sæsonen eneste succes med den samlede sejr i EM-serien, gik det helt galt under finalen ved 'Den Gyldne Hjelm' i Pardubice.

Her havnede han i karrierens værste styrt, som kostede to brækkede nakkehvirvler, fire brækkede ribben, et brækket skulderblad, to brud på håndleddet og en alvorlig hjernerystelse.

Så var 2016-sæsonen forbi. Men man skal kende den hårdføre speedway-veteran dårligt, hvis man tror, at den oplevelse har gjort ham mere forsigtig i den rå kamp om VM-point.

Jeg er 100 procent ude over det, og jeg har faktisk ikke været nervøs for førligheden. Ikke engang, da jeg lå i ambulancen, selvom det gjorde ondt, fordi jeg kunne mærke alting.

Annonce:

- Jeg tør stadig godt køre tæt på de andre og give dem et skub og lukke døren, når det er nødvendigt. Selvom jeg er fyldt 40, tør jeg slås med dem som altid. Hvis jeg først begynder at trække mig, er det slut med Nicki Pedersen i speedway. Det har altid været min styrke, at jeg giver alt og kører til stregen. Sådan er det stadig, lover han, inden han i aften tager hul på sæson nummer 17 som GP-stjerne, når der er sæsonpremiere i slovenske Krsko.

***

Snydt af svenskere - jeg koger stadig

Hvis der er bare et lille element af sandhed i klichéen om, at vrede er den bedste drivkraft, så venter der Niels-Kristian Iversen en kanonsæson i GP-cirkusset.

I sidste sæson reddede esbjergenseren lige akkurat sin GP-status i sæsonens sidste løb i Melbourne. Men i stedet for at bruge vinteren på at glæde sig til den kommende sæson, har Iversen skummet af raseri, fordi hans svenske klub gennem syv sæsoner, Indianerna, snød ham for et helt års hyre på godt 685.000.

Niels-Kristian Iversen er klar til at jagte VM-point i Krsko, hvor regnvejr betød, at fredagens træning blev aflyst. Foto: Jarek Pabijan.
Niels-Kristian Iversen er klar til at jagte VM-point i Krsko, hvor regnvejr betød, at fredagens træning blev aflyst. Foto: Jarek Pabijan.
 

Et beløb, han kan skyde en hvid pind efter. I stedet er han blevet tvunget til at acceptere en fjerdedel - 171.000 - så humøret har været under pres.

Annonce:

- Det er bittert, og jeg koger sgu inden i hver gang, jeg tænker på det eller taler om det.  Det var for dumt af mig at lade det løbe så langt, men jeg havde jo været i klubben i syv år, så jeg stolede jo på dem. Det er meget mystisk, hvor de penge er blevet af, forklarer Iversen, der i denne sæson kører for Piraterna fra Motala.

- Jeg kunne jo bare være blevet væk, men så havde klubben jo ikke tjent penge, fordi der ikke var kommet nogen tilskuere.  Nu har jeg lært, at jeg er nødt til at være hård, og jeg vil aldrig strække mig så langt en anden gang, lyder det med overbevisning.

Den økonomiske bet har betyder, at Iversen har valgt at sende sin pressechef på ferie på ubestemt tid. Men på det sportslige plan får den stadig fuld rulle.

- Jeg har ikke været tvunget til at skære ned på mine forberedelser, for jeg har haft nogle gode år. Samtidig har mine sponsorer været gode ved mig, så der er stadig penge i kassen.

Her er Grand Prix-programmet:

29/4 Krsko, Slovenien

13/5 Warszawa, Polen

27/5 Daugavpils, Letland

10/6 Prag, Tjekkiet

24/6 Horsens, Danmark

22/7 Cardiff, Storbritannien

12/8 Målilla, Sverige

26/8 Gorzow, Polen

9/9 Teterow, Tyskland

23/9 Stockholm, Sverige

7/10 Torun, Polen

28/10 Melbourne, Australien

Danske speedway-stjerner nægtes nyt løb efter boykot

Speedway-stjernens far frygter det værste: Han kan miste livet

Speedwaylegende lagt i koma: 'Renset for knuste knogler og blodrester'

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: