Nickis vej ud af krisen: Jeg var fucking ligeglad med DM

Den danske speedway-stjerne ofrede DM-ræs for at blive klar til Grand Prix'et i Horsens

Nicki Pedersen er på pointjagt i VM-serien. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen er på pointjagt i VM-serien. (Foto: Jarek Pabijan)

HORSENS (Ekstra Bladet): Det har mildest talt ikke været sjovt at være Nicki Pedersen i denne sæson.

Udenfor er alt ellers fryd og gammen.

Sammen med sin nye kæreste, Helene Hüttmann, flyttede han til Monaco tidligere på året, hvor han nyder stjerne-tilværelsen. Blandt andet som nabo til Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg.

Når sæsonen er i gang, er Nicki Pedersen altid på farten. Alligevel er det lykkes at klemme nogle dage ind før løb i Polen, så han kan nyde Formel 1 på den nye hjemmebane sammen med kæresten Helene Hüttmann. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Nicki flyttet til skatteparadis: Nabo til F1-stjerne

Men på slaggerne har der ikke været meget at grine af.

Problemer med at få motoren til at yde, som den skal, har sendt Nicki Pedersen langt ned i GP-tabellen, hvor han før lørdagens danske Grand Prix på Casa Arena i Horsens har 12 point op til førende Chris Holder.

Så nu skal der point på kontoen, hvis drømmen om den fjerde VM-titel skal have et tiltrængt skud methanol. Også selv om der før Horsens resterer ni VM-afdelinger.

Monaco rundt med Nicki P.:

Stillingen skaber dog ikke øget pres på fynboens skuldre, der faktisk er blevet en hel del lettere på det seneste.

- Nej, selvfølgelig må hullet ikke blive større, men jeg har det faktisk lige omvendt med presset. Vi er tilbage ved start. Jeg har alt at vinde og intet at tabe, for jeg har ikke kunnet løse mit problem, selvom jeg ved, hvad det er. Så indtil for fire uger siden havde jeg det sådan, at jeg vidste, at jeg alligevel ikke kunne vinde. Sådan havde jeg det i Warszawa. Jeg vidste, at hvis jeg skulle vinde det Grand Prix, så skulle de alle sammen falde døde om. Jeg ville gerne, men jeg kunne ikke konkurrere, erkender Nicki Pedersen, der til gengæld har knoklet hårdt på en løsning og omsider føler, at han er på rette spor.

- Nu har vi arbejdet hårdt i fire uger for at dreje på knapperne. Det gjorde vi også ved DM, og undskyld jeg siger det, så var jeg fucking ligeglad med det DM (hvor det blev til bronze - red.). Vi skulle bare lære grejet at kende inden Grand Prix’et, og det har taget fire uger, fortæller veteranen, som har haft store vanskeligheder med at finde en tuner, der kan levere den tiltrængte fart.

Nicki Pedersen har syv VM-titler. Den nye landstræner, Hans Nielsen, har 22. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen har syv VM-titler. Den nye landstræner, Hans Nielsen, har 22. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Derfor er han vendt tilbage til den svenske tuner Jan Andersson, der tidligere har været en del af Pedersens bagland.

- Jeg er gået tilbage til Jan, der også bliver brugt af Zmarzlik og Pawlicki. Han har ikke skabt mirakler, og vi er ikke bedre end de andre, men nu kan vi konkurrere. Nu skal jeg så vise, at jeg er bedre end de andre, siger Nicki Pedersen, der også har genoptaget kontakten med den tyske motortroldmand Otto Weiss, der var en del af teamet, da det første verdensmesterskab kom i hus i 2003.

- Jeg snakker lidt med ham, men det er ikke mere end det, siger han.

Der er gensidig respekt mellem to af Danmarks største sportsnavne. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Derfor inviterede Kevin Nicki P. til Formel 1

En anden, der måske kan komme med nye input, er den nye landstræner, den 22-dobbelte verdensmester og legende på slaggerne Hans Nielsen.

- Det kan da godt være, hvis han lige stikker hovedet ind. Hvis han kommer rendende hele tiden, skal vi nok lige snakke om det, men jeg tror, at han har fuldstændig styr på det, siger Nicki Pedersen, som også fik en lang sludder med Nielsen før træningen.

Men under løbet vil legenden ikke blande sig.

- Ja, jeg bider mig i tungen. Jeg vil ikke blande mig i denne weekend uanset hvad. Det vil kun gøre mere skade end gavn, siger Hans Nielsen, der under sit første Grand Prix vil nøjes med at observere de danske kørere.

Niels-Kristian Iversen er på pointjagt i Horsens. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Suveræn dansk mester på legendejagt

Niels-Kristian Iversen hentede den femte DM-titel på stribe. (Foto: Jarek Pabijan): Speedway Dansk speedway-konge forsvarer tronen

Hans Nielsen gør comeback i dansk speedway som ny landstræner. Ved præsentationen i Holsted var han flankeret af ungdomslandstræner Erik Gundersen og assistenttræner Henrik Møller. (Foto: John Bo Jensen) Speedway Legendarisk landstræner skiller vandene

TV3 Sport 1, klokken 19...

2 kommentarer
Vis kommentarer