Annonce:
Annonce:

Nu bevæger lammet speedway-stjerne sig

Fire uger efter grufuld ulykke kan Darcy Ward selv betjene en kørestol

Nu sidder Darcy Ward i kørestol. (Foto: Jarek Pabijan)
Nu sidder Darcy Ward i kørestol. (Foto: Jarek Pabijan)
Annonce:
Følg Motorsport

Der gik et chok gennem den internationale speedway-verden, da det australske speedway-stortalent Darcy Ward for fire uger siden pådrog sig alvorlige skader på rygmarven, da han styrtede i den polske liga.

Dermed synes karrieren at være færdig for den lammede Ward, der i første omgang står overfor sit livs største kamp i bestræbelserne på at genvinde så meget af sin førlighed som mulig.

Siden styrtet har den 23-årige australier været indlagt på et privathospital, hvor han har gennemgået en lang række undersøgelser.

Speedway-stjerne i bedring efter nye operationer

Men nu er der godt nyt for Darcy Ward, der trods en særdeles kontroversiel karriere, som udover store bedrifter på banen har været præget af en lang række disciplinære problemer, har modtaget massiv støtte fra speedway-miljøet siden sin ulykke.

Annonce:

Således kan den tidligere engelske landstræner Neil Middleditch, der er holdleder for Poole Pirates og blandt Wards nære venner nu fortælle, at den kvæstede kører viser markant fremgang.

- De har sat Darcy i en kørestol og han er selv i stand til at komme rundt. Det er gode nyheder, men det er en meget langsom vej, siger Middleditch til Bournemouth Echo.

Invalideret speedway stjerne kommer hjem

- Jeg besøgte ham sammen med Chris Holder. Hans humør er en smule bedre, som man kunne vente. Der er stadig både gode og dårlige dage. Der er ikke noget nyt i forhold til, hvad fremtiden bringer. Det handler om at give det tid. I den kommende uge skal han gennem flere skanninger, så må vi tage den derfra, konstaterer Neil Middleditch, der trods alt glæder sig over den massive støtte - også økonomisk - der nu rammer Ward.

- Folk har - og er fortsat - så gavmilde. Det kommer fra hele verden og jeg ved, at Darcy er så rørt over de overstrømmende følelser fra hele sportens verden, det er ikke kun speedway-fans. Hvert eneste bidrag hjælper ham mod rehabiliteringen.

Annonce:

Højdepunkterne i Darcy Wards korte karriere har været U21-VM-titlerne i 2009 og 2010 samt sejren ved det danske Grand Prix i Parken i 2013.

Dansk legende om kvæstet stjerne: Jeg er i chok

Der har været næsten ligeså mange nedture. Således har Ward både været involveret i en voldtægtssag, hvor han blev frikendt på grund af manglende tekniske beviser, barslagsmål, ligesom han blev frakendt kørekortet i hjemlandet efter, at han flygtede fra politiet i sprut- og hash-påvirket tilstandt.

Han har afsonet karantæne i GP-serien, fordi han dumpede en alkoholtest i forbindelse med det lettiske Grand Prix i 2014.

  Verdensstjerne lam efter alvorlig ulykke

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: