Nu taler australsk voldsmand: Derfor overfaldt jeg Nicki

Sam Masters hævder, at han blev truet på livet. - Han digter en forklaring, afviser den danske speedway-stjerne

Sam Masters forklarer nu, at han følte sig truet og provokeret. (Foto: Jarek Pabijan)
Sam Masters forklarer nu, at han følte sig truet og provokeret. (Foto: Jarek Pabijan)

Det er sjældent kedeligt, når verdens bedste speedway-kørere tester hinanden på fart og mod i Grand Prix-serien.

Men i en sport, hvor styrt, overhalinger og ind i mellem også en håndmad eller to i ryttergården hører til dagens orden, var weekendens sæsonfinale på Etihad Stadium i Melbourne alligevel bemærkelsesværdigt dramatisk.

Især fordi den lokale wildcard-kører Sam Masters gik fuldstændig amok efter en tæt duel med Nicki Pedersen i heat otte. Da de to kørte over stregen blev der skubbet og diskuteret, inden Masters slog og sparkede ud efter danskeren.

Siden stak situationen helt af, da australieren for åben tv-skærm knaldede Pedersens mekaniker, Marek Hucko, ned med en lige højre.

Se også: Nicki om tv-slagsmål: Han hugger min mekaniker ned

Der var gang i den i ryttergården i Melbourne. (Foto: Jarek Pabijan)
Der var gang i den i ryttergården i Melbourne. (Foto: Jarek Pabijan)

Vanen tror var blandt andet den pensionerede australske stjerne Leigh Adams straks klar til at give Nicki Pedersen ansvaret, mens Pedersens gamle uven, det invalide speedway-talent, Darcy Ward, ligefrem hyldede sin landsmand på Twitter.

Overfor den australske avis The Herald forklarer Masters nu sine handlinger med, at han både blev provokeret og truet på livet.

- Han sagde, at jeg var en 'fucking pussy (en skide tøsedreng - red.) og han ville køre mig i hegnet næste gang. Jeg løftede kun hænderne overfor Nicki, så kom han over til mig, lagde armen om mig og sagde det, han sagdei, fortæller Masters.

- Det er selvfølgelig et stort samtaleemne, men det skete i et øjebliks ophidselse. Det er hvad, der sker. Især med Nicki, lyder det fra australieren.

Se også: Invalid speedway-stjerne hylder Nickis overfaldsmand

Se også: Invalid speedway-stjerne hylder Nickis overfaldsmand

Den version kan Nicki Pedersen slet ikke genkende.

- Han prøver vist bare at digte en forklaring, der kan forsvare det, han gjorde. Det, jeg sagde til ham, var, 'Hvis jeg havde kørt hårdt på dig, havde du kunnet mærke det i kroppen, siger Nicki Pedersen, der også afviser australierens anklage mod den polske mekaniker Marek Hucko.

- Hans mekaniker tog fat i mig og sagde, at han ville slå mig ihjel. Han ville ikke lade mig være. Så skubbede han mig på skulderen, og så gik jeg amok, erkender Sam Masters.

- Selvfølgelig gjorde han ikke det, fastslår Nicki Pedersen, som fortæller, at Hucko har droppet at rejse en sag hos det australske politi.

- Vi spurgte ham, om han ville. Først ville han gerne, men efter løbet syntes han, at det ville være for besværligt. Blandt andet, fordi han ikke taler så godt engelsk, siger den tredobbelte danske verdensmester, der til gengæld har klaget til den internationale motorunion, FIM.

Masters fik noget besynderligt lov til at gennemføre sit første Grand Prix, hvor det blev til fem point. Men efterfølgende blev han idømt en bøde på 1200 australske dollars - ca. 5800 kr.

Tilskuere og tv-seere blev vidner til et vanvittigt drama. (Foto: Jarek Pabijan)
Tilskuere og tv-seere blev vidner til et vanvittigt drama. (Foto: Jarek Pabijan)

Han erkender nu, at episoden aldrig burde have fundet sted.

- Jeg fortryder, at jeg slog og alt det der, men det skete. Jeg forsøgte at komme væk, men han blev ved med at skubbe mig og sige ting. Jeg slog bare ud, men det skulle jeg ikke have gjort, erkender han.

Se også: Vanvids-VM: Dansk nedtur og tæv på tv

Se også: Invalid speedway-stjerne hylder Nickis overfaldsmand Sam Master fik ikke ram på Nicki Pedersen, men måtte 'nøjes med' mekanikeren Marek Hucko. (Foto: Jarek Pabijan) Sport og Spil Speedway-drama: Derfor hader alle Nicki

Mens Nicki Pedersen og resten af GP-feltet nu holder vinterferie, vurderer FIM- og GP-toppen, hvem der skal begaves med de fire permanente wildcards til den kommende sæson.

Her gætter polske medier på, at danske Peter Kildemand, der lige akkurat missede top otte efter en stor sæson som reserve for Jaroslaw Hampel, får en GP-billet sammen med netop den polske stjerne samt den svenske duo Andreas Jonsson og Antonio Lindbäck.

 Se også: Vildt VM-drama: Nicki overfaldet for åben skærm

Her går Sam Masters amok: 

20 kommentarer
Vis kommentarer