Nu taler voldtægs-mistænkt speedway-stjerne

Svenske Antonio Lindbäck udtaler sig for første gang siden, han blev anholdt for sex med mindreårig

Antonio Lindbäck er på fri fod igen. (Polfoto)
Antonio Lindbäck er på fri fod igen. (Polfoto)

Der gik et chok gennem svensk speedway, da Grand Prix-profilen og landsholdskøreren Antonio Lindbäck ganske dramatisk blev anholdt af svensk politi umiddelbart efter ligamatchen mellem Indianerna og Lejonen tirsdag aften.

Speedway-stjernen er mistænkt for at have haft sex med en mindreårig under omstændigheder, der stadig ikke er kommet offentligheden for øre, men blev fredag løsladt, selvom han stadig er under mistanke i sagen, der kan give flere års fængsel.

Antonio Lindbäck, der på billedet her jagter Nicki Pedersen, er efter tre dage i politiets varetægt tilbage på speedwaybanen lørdag aften i Polen (Foto: Jarek Phabian/POLFOTO) Speedway Mistænkt for voldtægt af barn: Speedwaystjerne på fri fod igen

Lørdag var han så på plads i polske Ostrow, hvor han stillede til start i 'Best Pairs'-serien, hvor også den danske duo Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen er med.

Her fik svenske Expressen som de første mulighed for at stille spørgsmål til den kontroversielle kører, der tidligere i karrieren flere gange er dømt for spritkørsel.

- Jeg har det godt nu, og fokuserer på min speedway. Vi kom herned i nat og vi er meget opsatte, siger Antonio Lindbäck til avisen og forklarer, at han efter omstændighederne har det godt.

- Jeg er glad og er her for at gøre mit job. Det føles skønt at køre igen. Det, der er sket derhjemme, må vi tage senere. Jeg er her for at køre, siger han.

 

(Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nicki P-rival i nye problemer: Anholdt igen

Imens kan han glæde sig over, at både hans svenske klub, Indianerna og hans polske arbejdsgiver, Grudziadz, foreløbigt bakker ham op.

- I dag har vi fået besked om, at en enig bestyrelse i Indianerna står bag beslutningen om, at Antonio skal fortsætte som normalt, supplerer hans manager Mathias Fahlström og fortsætter:

 - Bestyrelsen synes, ligesom os andre, at både medier og især anklagemyndigheden har glemt, at Antonio kun er mistænkt. Han var hverken dømt eller tiltalt, og så er man en fri mand, siger Fahlström, der ikke tror, at sagen bliver til noget, selvom speedway-profilen fortsat er mistænkt.

- Som jeg har sagt tidligere, så handler det bare om at redde ansigt for anklagemyndigheden. De kan ikke bare droppe sagen efter det cirkus, siger manageren, der erkender, at Antonio Lindbäck er præget af sagen.

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at det har påvirket ham. Men hverken jeg eller han selv ved nok, hvor meget, lyder det fra Mathias Fahlström, der ikke vil afvise, at Antonio Lindbäck vil klage over måden, anklagemyndigheden har håndteret sagen.

Ved løbet i Ostrow scorede svenskeren 10 point. Nicki Pedersen scorede 11, mens den nyslåede femdobbelte danske mester Niels-Kristian Iversen kom ned på jorden med nul point i et enkelt heat.

Niels-Kristian Iversen hentede den femte DM-titel på stribe. (Foto: Jarek Pabijan): Speedway Dansk speedway-konge forsvarer tronen

Hans Nielsen gør comeback i dansk speedway som ny landstræner. Ved præsentationen i Holsted var han flankeret af ungdomslandstræner Erik Gundersen og assistenttræner Henrik Møller. (Foto: John Bo Jensen) Speedway Legendarisk landstræner skiller vandene

Hans Nielsen i sit sidste VM-løb i 1999 - nu er han landstræner (Foto: Jesper Voldgaad) Speedway Speedway-legende er ny dansk landstræner

14 kommentarer
Vis kommentarer