Ny dansk nedtur: VM kan blive uden danskere

Den danske deltagelse i VM-serien i speedway er truet efter skuffende finale i kvalifikationen

Det ser sløjt ud for den danske deltagelse i næste års grandprix-serie i speedway.

Nicki Pedersen overvejer fortsat, om han har en karriere i kølvandet på den anden alvorlige nakkeskade på et år, og i den aktuelle serie hænger Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand uden for top otte halvvejs i sæsonen.

Lørdag havde Kildemand sammen med Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen chancen for at sikre danske billetter, da de sammen med 13 andre håbefulde VM-aspiranter kørte om tre pladser i næste års GP-felt i russiske Togliatti.

Men den nedtur, som har præget hele den danske sæson, fortsatte i Rusland, hvor de tre danskere ikke greb chancen.

Det begyndte ellers lovende for både Peter Kildemand og Michael Jepsen Jensen, som begge åbnede med heatsejre og andenpladser, inden gassen gik af ballonen. De sluttede på henholdsvis otte og ni point, der ikke rakte til top tre.

Leon Madsen stod i sin femte kval-finale, men kunne ikke leve op til triumfen i den polske liga, hvor han netop har vundet den individuelle titel. Tre point i de to første heats betød, at festen reelt var forbi, inden den var begyndt, og det blev kun til seks point.

Polske Przemyslaw Pawlicki vandt foran Artem Laguta og Patryk Dudek. Sidstnævnte er dog sikret adgang via sin aktuelle placering, så engelske Craig Cook snupper en VM-billet med sin fjerdeplads.

For Danmarks vedkommende afhænger næste års deltagelse nu af, at Iversen får lukket hullet på 15 point, eller, at arrangørerne giver en eller flere wildcards til danske kørere.

Efter grum skade: Lang pause til Nicki Pedersen

Dommen er kommet: Nu overvejer Nicki Pedersen speedway-fremtiden

Nicki på banen for første gang efter skrækskade - nu kommer den endelige dom

Karrieren på spil efter frygteligt uheld: Nu tager Nicki afgørende beslutning

Nicki overvejer karrieren efter lægens dom