Ny speedway-triumf: Nicki i stor Grand Prix-sejr

Nicki Pedersen vandt det svenske speedway Grand Prix og holder snor i førende Tai Woffinden

Nicki Pedersen kørte sig helt til tops i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan(
Nicki Pedersen kørte sig helt til tops i Målilla. (Foto: Jarek Pabijan(

Han har aldrig været meget for at sige det selv.

Men for dem, der kender ham, så er der ingen tvivl om, at Nicki Pedersen bærer på en brændende ambition om at sikre sin fjerde VM-titel i speedway, inden karrieren er forbi.

Det vil nemlig bringe ham på omgangshøjde med alle tiders mest vindende dansker, Hans Nielsen og køre ham op på kongerækkens øverste trin.

Og noget kunne tyde på, at der er liv i drømmen.

For lørdag aften gav Pedersen både VM-etteren Tai Woffinden og resten af verdenseliten baghjul, da han i imponerende stil vandt det svenske Grand Prix i Målilla.

Niels-Kristian Iversen skal levere varen, hvis der skal brød på bordet. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Speedway-stjerne under pres: Jeg skal jo forsørge familien

17 point - ligeså mange som Woffinden blev det til på en aften, hvor Nicki Pedersen lagde al den ballade bag sig, der ellers har præget billedet henover sommeren.

Og så kunne han i finalen henvise sin britiske VM-rival til andenpladsen, mens Matej Zagar og Antonio Lindbäck blot kunne se på.

- Det var en hård aften, men jeg kan kun sige tak til gutterne i Målilla, der havde lavet en fantastisk bane i regnen, lyder det fra den glade vinder til TV3 Sport1 med henvisning til, at løbet på hans svenske hjemmenbane måtte udsættes i en time på grund af piskende regn.

Nicki Pedersen glæder sig over, at han nu har brudt sin nordiske forbandelse.

- Jeg havde aldrig vundet i Skandinavien, og i denne sæson har jeg vundet i Finland og nu her. Jeg var stærk i finalen og det er en fantastisk følelse. Jeg fandt farten undervejs, da jeg skiftede cykel, så jeg er tilfreds, siger Nicki Pedersen, der fortsat er ni point efter Woffinden halvvejs gennem sæsonen.

Mens Nicki Pedersen sprøjtede med champagne, kunne Niels-Kristian Iversen spørge sig selv, om triumfen ved det britiske Grand Prix har udviklet sig til en forbandelse.

For siden den flotte sejr foran 40.000 tilskuere på Millennium Stadium har 'Puk' simpelthen ikke vundet et eneste GP-heat.

I Daugavpils betød fire andenpladser og en sidsteplads, at han slet ikke nåede semifinalen, og i Sverige gik det ikke meget bedre.

Igen blev det til fire andenpladser, men denne gang sørgede en tredjeplads dog for, at han fik knebet sig med, da fårene blev skilt fra bukkene.

I semifinalen var både Nicki Pedersen og Tai Woffinden dog for skrap kost, og nu må Iversen hjem og finde opskriften på succes, inden GP-karavanen rammer Danmark.

Speedway Ung dansker får wildcard til speedway-grandprix

Da der blev kørt semifinaler, havde Michael Jepsen Jensen allerede pakket sammen.

'Liglad', som Grindsted-køreren kaldes blandt venner, manglede ligesom i Daugavpils for en uge siden lige det sidste og missede igen semifinalen med mindste mulige marginal.

Efter en lunken indledning havde Jepsen Jensen kørt sig ind i kampen og havde før sidste heat muligheden for at køre sig blandt de sidste otte.

Her kunne han dog sande, at frænde er frænde værst, da han måtte se sig i sidste slået på stregen af Niels-Kristian Iversen efter en heftig og ekstremt tæt danskerduel om en semifinalebillet.

Den duel så Peter Kildemand bagfra på en aften, der blev fynboens hidtil værste i GP-sammenhæng.

Inden lørdagens ræs i det regnvåde Småland havde Kildemand kørt sig i tre finaler af ligeså mange mulige, mens det blev til en semifinale, inden det lettiske Grand Prix i sidste uge blev afblæst på grund af regn.

Så fin en stime måtte få en ende, og da Peter Kildemand faldt, faldt han tungt - både bogstaveligt og i overført betydning.

To gange måtte han ned og kysse slaggerne på en aften, hvor intet lykkedes og det hele sluttede med tre point.

Her ryger Peter Kildemand i slaggerne: 

Det næste Grand Prix køres om to uger på dansk grund, når Casa Arena i Horsens debuterer som speedway-bane.

Nicki Pedersen viste klassen i Daugavpils. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Ærgerlig Nicki: Ku' godt se, det var livsfarligt

Nicki Pedersen halede tre point ind på Tai Woffinden. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway VM-ræs druknede i regn

11 kommentarer
Vis kommentarer