Opgiver VM-guldet efter styrt: Min krop reagerede slet ikke

Nicki Pedersen oplevede et af sine værste styrt i karrieren, men snart kører han igen

Nicki Pedersen slog sig hårdt i det slovenske grandprix (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen slog sig hårdt i det slovenske grandprix (Foto: Jarek Pabijan)

Grand Prix-sejren i svenske Målilla i slutningen af juli fik Nicki Pedersen til at drømme om karrierens fjerde VM-guld og det første siden 2008.

Efter det vilde styrt lørdag aften ved grandprix'et i Gorzow, så tror danskeren ikke længere på, at han kan blive verdensmester.

- Nej, det tror jeg ikke på mere. Tingene flasker sig ikke for mig i år, siger Pedersen til Ekstra Bladet.

Pedersen ligger på andenpladsen 24 point efter den førende brite Tai Woffinden.

- Han kører stærkt og har succes, uanset hvad han rører ved, og det tager jeg hatten for. Nu kæmper jeg målrettet for at slutte i top-tre, siger Pedersen, der blot har tre og fire point ned til Greg Hancock og Matej Zagar, der er netop nummer tre og fire.

Helt anderledes kunne det have set ud, hvis Nicki Pedersen ikke var tvunget til at udgå i weekendens polske grand prix, men der var altså tale om et alvorligt styrt.

- Jeg baskede ind i barrieren og fløj tilbage, og der kan jeg se på billederne, at min krop slet ikke reagerede. Jeg ligger bare, og der var lyset altså slukket i et stykke tid, siger Pedersen.

- Det var klogt, at jeg ikke kom ud og kørte omstarten, for det havde været farligt, når jeg var helt groggy, siger Pedersen.

Se også: Groggy Nicki efter vildt styrt: Jeg kan intet huske

Se også: Nyt speedway-drama: Nicki ude efter monster-styrt

Danskeren takker sin gode form for, at han er sluppet med en hjernerystelse og ømhed i krop og nakke.

- Jeg var nok heldig, at mit nummer ikke er trukket endnu. Det kunne være endt med en alvorlig nakkeskade, for jeg røg direkte i stakittet og blev trykket og røg tilbage på banen og slog hovedet. Det var altså et heavy styrt, siger Pedersen.

De seneste uger har Darcy Ward og Jonas Jensen været indblandet i meget alvorlige styrt, der ser karrieretruende ud, og da Nicki Pedersen styrtede i aftes satte det tanker i gang hos ham.

- Selvfølgelig gjorde det det. Deres styrt er noget, jeg har tænkt på 30-40 gange i løbet af dagen, siden det er sket. Det popper op hele tiden, men speedway er mit liv. Jeg brænder for sporten og elsker det, siger Pedersen.

- Det her var første løb efter Wards styrt, og jeg tænkte ikke på, da jeg kørte på banen. Så længe jeg ikke gør det, så kan jeg fortsætte. Begynder jeg at trække mig, så er jeg til fare for mig selv og andre, siger Pedersen.

Næste grandprix køres i slovenske Krsko 12. september, men Nicki Pedersen regner med at være klar.

- Jeg går mega-stærkt ud fra, at jeg kører her, siger Pedersen.

Se også: Dansk legende om kvæstet stjerne: Jeg er i chok

Se også: Historisk aften: Han er kongen i dansk speedway

Værre ser det ud med tirsdagens playoff i Sverige.

- De presser på, at jeg skal være med, men lige nu er jeg lidt i tvivl. Vi har playoff i Polen søndag, og det stræber jeg efter at nå, siger Pedersen.

Efter grandprix'et i Slovenien venter løb i Sverige og Polen, før verdensmesteren 2015 skal kåres i Australien den 24. oktober.

Her sunder forslået Nicki Pedersen sig i ryttergården:

8 kommentarer
Vis kommentarer