Oprøret ulmer! Speedway-stjerner truer med boykot

Hele feltet til den danske GP-kval i speedway truer med boykot, hvis Michael Jepsen Jensen får wildcard

Bjarne Pedersen er blandt de kørere, der bakker op om boykot-truslen. (Foto: Jarek Pabijan)
Bjarne Pedersen er blandt de kørere, der bakker op om boykot-truslen. (Foto: Jarek Pabijan)

Den konflikt, der forleden fik speedway-landstræner Anders Secher til at sige sit job op i utide og beskylde speedway-formanden i Dansk Motor Union, Stefan Kristjansson, for løgn, er nu ved at udvikle sig til åben krig.

Sagens kerne, det wildcard til den danske GP-kval i Esbjerg, Kristjansson mod Sechers ønske uddelte til Michael Jepsen Jensen, får nemlig nu resten af den danske speedway-elite til at true med boykot af det vigtige løb.

Michael Jepsen Jensen og Anders Secher var sammen med til at sikre U21-VM i 2013. I dag har et wildcard til førstnævnte fået landstræneren til at forlade sin stilling. (Foto: Sportxpress) Speedway Landstræner smækker med døren: Du lyver mig op i ansigtet

I en hidtil uset aktion står 18 kørere, heriblandt GP-stjernen Peter Kildemand og tidligere danske mestre som Hans Andersen, Kenneth Bjerre og Bjarne Pedersen, sammen som afsendere af et brev til Dansk Motor Union, hvor de slet og ret meddeler, at de ikke stiller til start i Esbjerg med mindre, at alle mand har samme vilkår.

Michael Jepsen Jensen er blevet ufrivilligt midtpunkt i den spegede sag. (Foto: Jarek Pabijan)
Michael Jepsen Jensen er blevet ufrivilligt midtpunkt i den spegede sag. (Foto: Jarek Pabijan)
 

De er utilfredse med, at formanden for Speedway Kommissionen under Dansk Motor Union, Stefan Kristjansson, mod Sechers vilje valgte at uddele et wildcard til Michael Jepsen Jensen, fordi denne samme dag er kontraktligt forpligtet til at stille op i den polske liga.

Anders Secher er uenig med DMU, og derfor stopper han som landstræner. (Foto: Polfoto) Speedway Dansk landstræner siger op efter strid

Kørerne anfører, at flere andre deltagere i GP-kvalen har måttet melde afbud til løb i den engelske liga, og protesterer mod det, de opfatter som uretfærdig forskelsbehandling.

- Vi er mange kørere, der konkurrerer om seks pladser i GP-kvalen. Det er et af sæsonens vigtigste løb, der kan give nye datoer i løbskalenderen. Det er klart, at det forringer alles chancer, hvis der pludselig kun er fem pladser at køre om, siger Bjarne Pedersen til Ekstra Bladet.

- Hvis konkurrencen ikke var så hård, var det måske ligegyldigt, men det er tæt på at være årets vigtigste løb for mange kørere, siger den tidligere GP-vinder, som understreger, at der er bred opbakning til protesten i kørernes lejr.

- Det har intet personligt med Michael Jepsen Jensen at gøre, men Speedway Kommissionen burde kunne forstå, hvad det er vi mener og tage det til efterretning, lyder det fra altid sindige Bjarne Pedersen.

Nicki Pedersen drømmer stadig om VM (Foto: Linda Johansen) Speedway Drømmer om VM: 39-årig Nicki stærkere end nogensinde

Også Hans Andersen er parat til at stå fast.

- Der må sættes en stopper for det. Der er jo også andre, der skulle køre i England, som har måttet melde afbud og mister penge, de er bare ikke så højt profilerede. Det skal være fair for alle og jeg mener i øvrigt, at det burde være landstræneren, som traf den slags beslutninger. I stedet bliver det politisk og det er uacceptabelt, vurderer Andersen, der understreger, at kørerne er klar til at tage konsekvensen af boykot-truslen.

- Ja, det vil jeg mene.

Så med mindre, at Stefan Kristjansson og Speedway Kommissionen i DMU bider i det sure æble og trækker wildcardet til Michael Jepsen Jensen, så er der lagt op til tomme slagger på Granly Arena i Esbjerg 15. april.

Og SK-formanden er ikke umiddelbart parat til at bøje sig.

- Jeg er ikke særlig imponeret over pistolpolitik. Det var jeg heller ikke, da landstræneren truede med at sige op, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi skal have et møde senere i dag, hvor det naturligvis bliver diskuteret, og så melder vi noget ud, lover Stefan Kristjansson, der i den grad er kommet i begivenhedernes centrum.

Nicki Pedersen er en vigtig mand for Grand Prix-serien, fastslår direktør Torben Olsen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Efter sponsor-stop: Speedway-boss bakker Nicki P op

Forleden valgte landstræner Anders Secher, der har vundet hold-VM med både seniorer og U21-landsholdet at forlade sin stilling i utide, fordi han er utilfreds med, at Kristjansson mod Sechers vilje gav Michael Jepsen Jensen det enlige wildcard til GP-kvalen i Esjbjerg.

Den nu afgåede landstræner sammen med speedway-landsholdet. (Foto: Jarek Pabijan)
Den nu afgåede landstræner sammen med speedway-landsholdet. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Overfor Ekstra Bladet hævdede en rasende Anders Secher, at Stefan Kristjansson havde afvist kendskabet til landstrænerens holdning på trods af, at denne var udtrykt i en mail.

- Jeg er blevet løjet op i mit åbne ansigt, rasede han, inden han tog sit gode tøj og gik.

Nu venter hele det hjemlige slaggemiljø så i spænding på, hvem der vinder den magtkamp mellem kørerer og union, der har skabt så stort drama nærmest inden, sæsonen overhovedet er begyndt.

13 kommentarer
Vis kommentarer