Pokkers! Ny dansk speedway-nedtur

Niels-Kristian Iversen smed en podieplads ved det tjekkiske speedway-Grand Prix, hvor Nicki Pedersen og Peter Kildemand

Det tjekkiske Grand Prix blev nærved og næsten for Niels-Kristian Iversen. (Foto: Jarek Pabijan)
Det tjekkiske Grand Prix blev nærved og næsten for Niels-Kristian Iversen. (Foto: Jarek Pabijan)

Puha, hvor er det ikke sjovt at være tilskuer til Grand Prix-serien i speedway i øjeblikket, hvis man ser VM-ræset gennem rød-hvide motorbriller.

Ligeså store forvententningerne på forhånd var til den på papiret brølstærke danske trio Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand, ligeså magert har det danske udbytte været siden Kildemands sejr i sæsonpremieren i Krsko.

Lørdag aften skulle nedturen så bremses i Prag, og langt ind i finalen lignede det da også den første danske podieplads i tre GP'er.

Her måtte Iversen dog se en tredjeplads fordufte, da han ramte et spor og måtte se sig overhalet af Chris Harris, der er en ekstremt sjælden gæst i finalerne. Og så sluttede det tjekkiske Grand Prix med endnu en dansk mavepuster.

Selvom podiepladsen glippede, viste Niels-Kristian Iversen fremgang. (Foto: Jarek Pabijan)
Selvom podiepladsen glippede, viste Niels-Kristian Iversen fremgang. (Foto: Jarek Pabijan)

For den femdobbelte danske mester er der dog masser grund til at glæde sig over 11 vigtige point til VM-kontoen.

Esbjergenseren rykker nemlig tættere på top otte og viste undervejs mod finalen nogle af de takter, der tidligere har sikret ham VM-bronze.

Finalen blev vundet af australske Jason Doyle foran Greg Hancock og Chris Harris.

I toppen af tabellen har Hancock åbnet et forspring på otte point til den forsvarende verdensmester, Tai Woffinden, der blev udelukket i sin semifinale.

Niels-Kristian Iversen inden fredagens træning i Prag, hvor han har brug for et godt Grand Prix i den tjekkiske hovedstad. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nu skal det være! Iversen tørster efter succes

Resultatet løj en smule, da Nicki Pedersen kørte sig i finalen ved det danske Grand Prix på Casa Arena for to uger siden.

For Pedersen formåede - som det også var tilfældet i Warszawa - ikke at vinde et eneste heat, fordi veteranens gode starter slet ikke kan kompensere for en af feltets langsommeste maskiner.

Men selvom en brækket kno aktuelt driller var der grobund for optimisme, inden starten gik.

Marketa Stadion har nemlig altid været en lykkebane for Pedersen, der har været i syv ud af ni finaler i Prag, hvor han har kørt sig til tre triumfer.

Nicki Pedersen har meget at indhente, hvis han skal gentage sidste sæsons VM-bronze. (Foto: Jarek Pabijan)
Nicki Pedersen har meget at indhente, hvis han skal gentage sidste sæsons VM-bronze. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Lørdag aften bød dog ikke på nogen gentagelse.

Godt nok begyndte det fint med to andenpladser, men før sidste heat var den tredobbelte verdensmester kun noteret for fem point.

Med kniven for struben lykkedes det dog at vinde sæsonens andet GP-heat, men i semifinalen var Greg Hancock og Niels-Kristian Iversen hurtige.

Dermed sluttede Pedersen med otte point. Og fortsætter de kedelige takter meget længere, kan Nicki Pedersen, der vandt tre Grand Prix'er i sidste sæson, skyde en hvid pind efter alle medaljedrømme.

 

For Peter Kildemand blev det tjekkiske Grand Prix en kedelig gentagelse af VM-ræset i Horsens for to uger siden.

Fynboen skabte store forhåbninger for sæsonen, da han vandt sæson-premieren i slovenske Krsko, men siden har det været ren nedtur for Kildemand, der har døjet med motorproblemer, som er gået lidt ud over selvtilliden.

De første fire heats i Prag kastede blot tre point af sig, og så var det kun et nødtørftigt plaster på såret, at han som i Horsens vandt sit sidste heat.

Den tiltrængte sejr kan dog vise sig nok så væsentlig i det samlede regnskab, hvor Peter Kildemand pludselig kæmper for en plads i top otte.

Det næste Grand Prix køres på mægtige Millennium Stadium om to uger.

Her er situationen, der kostede Niels-Kristian Iversen en udelukkelse og to pint, der kunne have sendt ham i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Danske speedway-stjerner røg fredspibe efter sammenstød

Nicki Pedersen vil ikke være pauseklovn, men det vigtigste er, at sikre fremtiden. (Foto: Linda Johansen) Sport Speedwaystjernen er iskold: Penge er vigtigere end VM

Speedway Dansk speedway-krig og rød-hvid fiasko i Horsens

0 kommentarer
Vis kommentarer