Sidst i finalen - danske speedway-stjerner på vej ud i VM-kulden

Niels-Kristian Iversen missede liga akkurat podiet ved det tyske speedway-Grand Prix

Selvom Niels-Kristian Iversen lørdag aften tændte et lille lys i mørket med sin fjerdeplads ved det tyske speedway-Grand Prix, er VM-serien ved at udvikle sig til noget af et mareridt for de danske profiler.

For sæsonen er ikke blevet den medaljejagt, slagge-Danmark havde håbet på. I stedet skal de tre danske GP-kørere, Nicki Pedersen, Peter Kildemand og Niels-Kristian Iversen alle ud i et gyserræs for at bevare GP-statussen før de sidste tre Grand Prix'er.

Ingen af de tre danskere er i top otte, og kun Iversen formåede at køre sig i semifinalen i Teterow, hvor han med sin finaleplads og 11 point stod for den eneste rød-hvide optur.

Niels-Kristian Iversen havde den bistre mine på efter sit første heat. Foto: Jarek Pabijan.
Niels-Kristian Iversen havde den bistre mine på efter sit første heat. Foto: Jarek Pabijan.
 

Der var ellers ikke meget, der pegede på, at Niels-Kristian Iversens formkurve var opadgående, da han blev udelukket i sit første heat.

Siden fik han dog vist noget af det format, der har kastet blandt andet fem DM-titler af sig, og kørte sig med to heatsejre i semifinalen, hvor han satte trumf på med sejren foran VM-favoritterne Jason Doyle og Tai Woffinden.

I finalen måtte han dog bøje sig for Doyle, Bartosz Zmarzlik og Greg Hancock, og med 13 point op til top otte, er der stadig lang vej for esbjergenseren, hvis han stadig skal være en del af verdenseliten i 2017.

Iversen kæmper for GP-livet: Det bliver pissesvært

 

Nicki Pedersen missede semifinalen i tyske Teterow. Foto: Jarek Pabijan.
Nicki Pedersen missede semifinalen i tyske Teterow. Foto: Jarek Pabijan.
 

Nicki Pedersen har været en skygge af sig selv i denne sæson. Den tredobbelte verdensmester har på intet tidspunkt formået at blande sig topstriden, og sæsonen har udviklet sig til en desperat kamp for i det mindste at sikre sig en plads i top otte og dermed undgå den lille ydmygelse, det vil være, hvis han skal køre med på et wildcard i næste sæson.

Det seneste Grand Prix i polske Gorzow kastede en tiltrængt semifinale af sig, og det var en optimistisk Nicki Pedersen, der stillede til start.

Optimismen blev dog gjort til skamme på en aften, hvor marginalerne ikke var med den danske veteran.

I Pedersens første heat blev en tilsyneladende sikker andenplads forvandlet til en tredjeplads efter flere omstarter, men herfra formåede Nicki Pedersen ikke at vinde et eneste heat, og pointet, der røg i indledningen, blev dyrt, da han sluttede på syv point, som lige akkurat ikke rakte til en plads i semifinalen.

Nicki Pedersen kan dog stadig selv afgøre sin egen skæbne, for hullet på otte point kan lukkes. Det kræver dog, at han genfinder lidt af den stabilitet, der har været en udpræget mangelvare i denne sæson.

Den tidligere landstræner Jacob Olsen kunne ikke hjælpe Peter Kildemand til tiltrængt succes i Teterow. Foto: Jarek Pabijan.
Den tidligere landstræner Jacob Olsen kunne ikke hjælpe Peter Kildemand til tiltrængt succes i Teterow. Foto: Jarek Pabijan.
 

For Peter Kildemand begynder håbets flamme for alvor at blafre faretruende, og fynboen skal levere mirakler i mellemklassen i de sïdste tre VM-afdelinger, hvis han også skal kunne kalde sig GP-kører i den kommende sæson.

Kildemand skabte store forventninger til sig selv, da han vandt sæson-premieren i Krsko, men siden har han slet ikke formået at levere varen.

Og det tyske Grand Prix blev ikke vendepunktet.

Tværtimod blev det endnu en aften til glemmebogen med to dyre sidstepladser, og da han endelig vandt sit sidste heat var chancen for en semifinale for længst glippet. Peter Kildemand sluttede på seks point og har 14 point til en plads i top otte.

Nicki Pedersen ser sig tilbage, men billedet snyder. Den danske stjerne fik ingen heatsejre ved det tyske Grand Prix. Foto: Jarek Pabijan.
Nicki Pedersen ser sig tilbage, men billedet snyder. Den danske stjerne fik ingen heatsejre ved det tyske Grand Prix. Foto: Jarek Pabijan.
 

Den danske GP-trio er udvidet til en kvartet i den resterende del af sæsonen, fordi Michael Jepsen Jensen som førstereserve afløser den skadede Andreas Jonsson.

Slangerup-køreren var tæt på at give sig selv en tiltrængt opmuntring i en svær sæson, da han vandt sit tredje heat og kørte sig i stilling til en plads i semifinalen.

Han kunne dog ikke holde dampen oppe, og smed den gyldne mulighed med bare et enkelt point i sine to sidste heats, så det hele sluttede med syv point.

Næste års Grand Prix-serie kom også en smule længere væk for Kenneth Bjerre.

Han blev nummer fire ved kvalfinalen, og håber, at svenske Fredrik Lindgren, der blev nummer tre og slog Bjerre i omkørsel, slutter sig i top otte.

Det vil give danskeren pladsen, men Lindgren havde en skidt aften i Teterow og er nu 11 point fra top otte.

Det næste Grand Prix køres i Stockholm om to uger, og her skal der masser af danske point til VM-kontoen, hvis de tre danske GP-kørere skal holde sig inde i det fine selskab.

Speedway-stjerne føler sig snydt af dommer: Misser GP med et point

Nicki P-succes endte i nedtur

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag