Skudramt speedwaykører står frem: Jeg orker det ikke

Den danske speedwaykører Kenni Larsen, der i april blev ramt i hovedet af et vådeskud, står nu frem for første gang

Kenni Larsen. Foto: Jarek Pabijan
Kenni Larsen. Foto: Jarek Pabijan

Den 21. april blev den danske speedwaykører Kenni Larsen ramt i hovedet af et skud fra et luftgevær, og han måtte efterfølgende lægges i respirator svævende mellem liv og død.

Munkebo-køreren har siden været igennem to hjerneoperationer, siden uheldet, men den nu 28-årige, internationalt profilerede speedwaykører blev sidst i maj udskrevet fra OUH, og nu venter der ham et genoptræningsforløb af hjernen.

Kenni Larsens vej tilbage efter uheldet kaldes mirakuløs af lægerne på OUH, men speedwaykøreren er fortsat meget træt og hviler ofte. Derfor har han heller ikke endnu haft overskud til at træde offentligt frem i forbindelse med for eksempel speedwayløb.

Det fortæller han i et større interview med Fyens Stiftstidende.

- Jeg ved, der venter mig de samme spørgsmål fra alle. Jeg skal svare 300 gange på det samme, og det orker jeg ikke lige nu, siger Kenni Larsen til Fyens Stiftstidende.

Se også: Dansk speedwaykører er udskrevet fra hospitalet

Kenni Larsen kan ikke huske noget fra skudepisoden 21. april. Og han kan kun i glimt huske begivenheder fra de sidste par uger op til episoden, fortæller speedwaykørerens mor, Vivi Larsen, til Fyens Stiftstidende.

- Lægerne har sagt, at det er normalt at miste hukommelsen på ting, som er foregået tæt på, når hjernen har været åbnet. De ting er ikke blevet lagret i hjernen, siger Vivi Larsen.

Se også: Skudt i hovedet: Dansk speedway-kører slipper billigt

Familien har tidligere forklaret, at det var et uheld, der var årsag til, at Kenni Larsen blev ramt i hovedet af skud fra et luftgevær. Han var alene på det pågældende tidspunkt. Kenni Larsen afviser over for lokalavisen, at der var tale om et selvmordsforsøg.

Se også: Engelsk stjerne: Jeg beder for Kenni

Se også: Skudt i hovedet: Dansk speedway-kører slipper billigt Se også: Nicki dybt berørt af skud-ulykke: Vi er utrolig tæt på

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere