Speedway-krig truer: Afviser kørernes protest

Dansk Motor Union fastholder Michael Jepsen Jensens wildcard til GP-kvalen trods protester fra de øvrige kørere

Michael Jepsen Jensen er blevet ufrivillig hovedperson i konflikten mellem DMU, kørerne og den afgåede landstræner. (Foto: Jarek Pabijan)
Michael Jepsen Jensen er blevet ufrivillig hovedperson i konflikten mellem DMU, kørerne og den afgåede landstræner. (Foto: Jarek Pabijan)

Det har mildest talt været et par højdramatiske dage i dansk speedway, hvor krigen i korridorerne kan matche ræset på slaggerne i intensitet.

Beslutningen om, at give den tidligere GP-kører og U21-verdensmester Michael Jepsen Jensen wildcard til den danske afdeling af Grand Prix-kvalifikationen til den kommende sæson har betydet, at Danmark pt. står uden landstræner, og at hele feltet truer med at boykoytte kval-løbet i Esbjerg 15. april.

Bjarne Pedersen er blandt de kørere, der bakker op om boykot-truslen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Oprøret ulmer! Speedway-stjerner truer med boykot

Mandag meddelte et samlet felt, at man ikke ønsker at stille op i Esbjerg, hvis formanden for Speedway Kommissionen under Dansk Motor Union, Stefan Kristjansson, fastholdt beslutningen om at give wildcardet til Jepsen Jensen, fordi han samme dag er kontraktligt forpligtet til at køre i den polske liga.

Den protest stod øverst på dagsordenen, da speedway-toppen i DMU mødtes til flere møder mandag aften.

Møder, der er endt med, at DMU og Stefan Kristjansson fastholder wildcardet til Slangerup-køreren.

- DMU er blevet tildelt 6 pladser til både SGP og SEC. Ud af disse 6 pladser råder SK i samarbejde med landstræner over 1 plads til både SGP og SEC. Denne ene plads er blevet tildelt på forhånd, som det er muligt i henhold til reglementet – desværre uden landstrænerens input i debatten ud over et ultimatum, hedder det i pressemeddelelsen, hvor DMU-formand Jørgen Bitsch dog åbner op for en debat om den fremtidige brug af wildcards.

Michael Jepsen Jensen og Anders Secher var sammen med til at sikre U21-VM i 2013. I dag har et wildcard til førstnævnte fået landstræneren til at forlade sin stilling. (Foto: Sportxpress) Speedway Landstræner smækker med døren: Du lyver mig op i ansigtet

- DMU har drøftet henvendelsen fra kørerne omkring reglementet for tildeling af Wild Card, og vi har forståelse for kommentarerne fra kørerne og vi vil snarest indkalde til et møde med kørere for at drøfte mulige ændringer til sæsonen 2017, udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Wildcard har eksisteret i Speedway i mange år, og mange af de danske kørere har også fået tildelt disse gennem deres karriere. Men måske er tiden inde til justeringer, men der er jo væsentlige konsekvenser for alle ved mulige ændringer, som skal drøftes i detaljer inden beslutning, lyder det.

Blandt kørerne, der protesterede i samlet flok var navne som de tidligere danske mestre Bjarne Pedersen, Hans Andersen og Kenneth Bjerre, GP-profilen Peter Kildemand og tidligere landsholdskørere som Mads Korneliussen og Leon Madsen.

De er utilfredse med, at Stefan Kristjansson i direkte modsætning til landstræner Anders Sechers ønske gav Michael Jepsen Jensen fribilletten, fordi flere andre kørere også har klubforpligtelser i dagene omkring GP-kvalen, ligesom de i deres protest anførte, at Jepsen Jensen i sidste sæson blot blev nummer 10 og derfor ikke kunne vide sig sikker på avancement.

Tirsdag formiddag har kørerne dog endnu ikke besluttet, hvordan de vil reagere på beslutningen om at fastholde wildcardet.

- Vi skal lige have hørt alle, inden vi melder noget ud, siger veteranen Bjarne Pedersen til Ekstra Bladet.

Anders Secher er uenig med DMU, og derfor stopper han som landstræner. (Foto: Polfoto) Speedway Dansk landstræner siger op efter strid

Dermed holder hele speedway-Danmark vejret, for hvis kørerne fastholder deres boykot-trussel, er der lagt op til total krig på slaggerne.

I forvejen er stemningen særdeles spændt.

Anders Secher beskyldte ligefrem Stefan Kristjansson for at have løjet i forløbet om wildcardet, og ude i klubberne gør man mindre og mindre for at skjule beskyldningerne om, at Stefan Kristjansson, som er mangeårig leder i Slangerup Speedway Klub, har favoriseret Michael Jepsen Jensen netop, fordi denne inden sæsonen skiftede fra Grindsted til Slangerup.

Så der er ikke meget, der tyder på, at fredspiben bliver gravet op af slaggerne lige med det samme.

Nicki Pedersen drømmer stadig om VM (Foto: Linda Johansen) Speedway Drømmer om VM: 39-årig Nicki stærkere end nogensinde

6 kommentarer
Vis kommentarer