Speedway-stjerne: Der skal mere ild i øjnene

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er firedobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien

Niels-Kristian Iversen brænder efter en VM-medalje. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen brænder efter en VM-medalje. (Foto: Jarek Pabijan)

Der skal være ild i øjnene

Min fjerde DM-titel i træk var stort. Det var faktisk kæmpestort, og det satte nogle ting på plads for mig. Efter det skuffende Grand Prix i Horsens, som ellers vist sig som en fed arena, havde vi en god snak i teamet, og vi besluttede, at den følelse var der ingen grund til at stå med igen.

Vi følte ikke, at vi havde vist alt, hvad vi kunne på dagen, og der var lidt i vores forberedelser, som vi skal være skarpere på. Det var ikke godt nok, og vi blev enige om, at vi skal komme ud med mere ild i øjnene, for vi har helt klart ambitioner om at være med helt fremme. Det var det, vi viste i DM-finalen, og det er lige præcis der, vi skal være. Det var et kæmpe delmål i min sæson at genvinde DM, og det giver igen noget, vi kan tage med videre.

Se også: Historisk aften: Han er kongen i dansk speedway

Når jeg kigger tilbage på sæsonen, så har der allerede været mange højdepunkter, selvom jeg også syntes, jeg har kæmpet med tingene. Vi vandt Best Pairs-finalen på hjemmebane i Esbjerg, jeg tog det store Grand Prix i Cardiff og nu DM-titlen for fjerde gang, hvilket der ikke er nogen, som har gjort siden Ole Olsen og Erik Gundersen. Det viser mig, at vi kan snakke med, når tingene skal afgøres, og det hele har nok været lidt en øjenåbner på det seneste. Vi skal komme med lidt mere bulder og brag, selvom det kan være svært for sådan en halvstille vestjyde, men der er ikke nogen grund til at gå og putte med tingene.

Derfor ser jeg meget frem til opgaven i Gorzow, hvor jeg har chancen for at gøre noget på min polske hjemmebane. Der vil helt sikkert være gang i den på tribunerne, og det er selvfølgelig en bane, jeg kender særdeles godt, så jeg satser på, at jeg laver et stærkt resultat. Vi har leget lidt med motorerne siden Horsens, og vi er på vej i den rigtige retning, for vi har bare arbejdet stenhårdt på at få mere fart i maskinerne.

Se også: Vildt drama og stor dansk speedway-triumf i Horsens

Så når snoren går vil jeg være lige så koncentreret, som jeg altid er, når vi tørner sammen i verdens stærkeste felt, men der vil også være lidt mere ild i øjnene, for det er den slags, der giver metal.

Niels-Kristian Iversen vil have flere aftener som denne, hvor han vinder det britiske Grand Prix på Millennium Stadium i Cardiff:

0 kommentarer
Vis kommentarer