Speedway-stjerne klar til danskerduel om VM-medalje

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er firedobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien

Niels-Kristian Iversen drømmer igen om VM-bronze. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen drømmer igen om VM-bronze. (Foto: Jarek Pabijan)

Jeg tænker lidt, at der har været godt gang i yo-yo'en i den her sæson. Lige som jeg tænker, at nu er chancen for medaljer nok forpasset, så flasker tingene sig, som de gjorde sidst i Stockholm, hvor det endte med at være en fed aften. Derfor er der også stadig en lille chance for at snuppe en medalje, selvom min landsmand Nicki Pedersen selvfølgelig også vil kæmpe med næb og kløer.

Se også: Tilfreds Iversen: Nu lever medaljehåbet igen

Forspringet til Zagar er heller ikke så stort, så lige nu ligner det en plads mellem nummer tre og fem, men der er ikke andet for, end at give den alt, hvad den kan trække de to sidste runder.

Det virkede i den svenske hovedstad, og det var dejligt befriende at komme med frisk hoved og frie tøjler. Det er noget, som jeg tager med, og vi snakker da også allerede en del i teamet om, hvordan vi skal forbedre tingene til næste sæson. På sin vis er det meget sigende, at jeg ikke er helt tilfreds med året, for jeg har scoret pænt i ligaerne, og vundet flere store ting som GP i Cardiff, DM og Best Pairs.

Det tager jeg som et positivt tegn på, at der er mere i vente, og lige nu funderer vi over, hvordan det skal forløses.

En af måderne er måske at give mig selv lidt bedre tid til fokusere på Grand Prix-serien, og derfor overvejer jeg da også, hvor meget jeg skal køre rundt omkring næste år. I år når jeg igen op omkring 100 løb, og selvom jeg elsker at køre, så slider det både på mig og mit team. Vi overvejer lidt, om ikke vi alle sammen kunne være nogle procenter skarpere, hvis vi justerede lidt på tingene.

Se også: VM-nedtur for Nicki - Puk på podiet

Det handler så også om, at jeg godt kan lidt at sparke sæsonen i gang med en masse løb, så jeg får kørt meget, og jeg er glad for at køre i alle mine klubber, men hvis ikke jeg hele tiden jagtede forbedringer, så ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag.

De overvejelser går mange kørere med på dette tidspunkt af sæsonen, men vigtigst for os alle sammen er selvfølgelig, at vi vil slutte Grand Prix-serien med maner. Pladsen i top 8 skal sikres, og samtidig gælder det om at komme så højt op som muligt.

Derfor satser jeg på, at der er mere i vente - både i Torun og Melbourne, men så sandelig også næste år.

Se også: Dansk speedway-stjerne opgiver medaljer: Vil ikke være blind passager

Her vinder Iversens årets største GP: Se også: Dansk speedway-stjerne opgiver medaljer: Vil ikke være blind passager

2 kommentarer
Vis kommentarer