Speedway-stjerne: Kriller i maven før GP-premiere

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er både firedobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien

Niels-Kristian Iversen har store ambitioner før sæsonstarten. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen har store ambitioner før sæsonstarten. (Foto: Jarek Pabijan)

Det er nu, det store show starter igen, og det er nu, at sæsonen for alvor går løs. Grand Prix-serien skydes i gang i Krsko, og der er kriller i maven, inden snoren går op for første gang. Alt er åbent fra start, og der går nok et par runder, inden vi ser, hvem der kommer til at være med i toppen, men det ligner nogle af de gamle kendinge.

Tai Woffinden har ikke kørt så meget endnu, men er selvfølgelig en af favoritterne sammen med Greg Hancock, og så er vi tre danskere, der kommer til at byde ind. Vi snuppede alle tre Grand Prix-sejre sidste sæson, og der kommer helt sikkert til at være nogle fede indbyrdes opgør. Vi vil alle sammen slutte som bedste dansker, og det er helt sikkert også mit mål.

Nicki Pedersen og Anders Secher har sammen vundet to VM-titler for hold. (Polfoto) Speedway Nicki om landstræner-konflikt: Lad os få ro på

Jeg har været med helt i toppen de sidste tre sæsoner, hvor jeg lå som nummer fire, da jeg blev skadet og ellers er sluttet som nummer tre og fire, og planen er da klart, at jeg skal blive endnu bedre. Jeg sluttede sidste sæson stærkt med tre finaler, og det skal være et springbræt til denne sæson, så vi kan bygge videre.

I første omgang handler det om, at jeg skal komme fra Krsko med en masse point, så jeg er godt i gang, og så har jeg i år valgt at køre knap så mange løb. Forhåbentlig giver det noget ekstra overskud, når jeg havner i de pressede situationer, og ideen er at undgå de mærkelig beslutninger, der kommer, når du bare ryger over på autopilot på grund af travlhed.

Når du kæmper med de her gutter, som alle er blandt verdens allerbedste, så er det marginaler, der skal flyttes, for at tage de sidste skridt, og dem finder vi forhåbentlig nu. Jeg har i hvert fald store ambitioner for denne sæson, for jeg har vist, at jeg kan snuppe sejren på dagen. Konkurrencen er sindssyg hård, men jeg kan være med til den bitre ende, og derfor glæder jeg mig også helt vildt til at komme i gang.

Speedway Speedwaylandstræner efter møde: Døren er ikke lukket

Jeg håber desuden, at de danske speedwayfans vil følge min klumme her i Ekstra Bladet, hvor vi igen i år vil jeg lukke jer ind i en kontant verden, hvor der er smæk på med masser af fedt ræs.  Vi har stolte speedway-traditioner her i landet, og derfor ærgrer det mig også, at vi har startet året med et par ærgerlige sager.

Jeg håber, at DMU og Anders Secher finder en fornuftig løsning, så sidstnævnte kan komme tilbage og fortsætte sit flotte arbejde. Det har taget alt for meget tid og ressourcer fra det vigtige, og især for de yngre kørere er det vigtigt med kontinuitet. Hele affæren om wildcard har bare været en irriterende sag.

Sidst, men ikke mindst, så krydser vi alle fingre for, at Kenni Larsen vender stærkt tilbage efter sin skud-ulykke. Vi tænker alle på ham og familien, og så håber jeg, at han snart henter overskrifter for sin kørsel igen fremfor det udenfor banen.

Vi er klar til ræs igen.

Speedway-køreren Peter Kildemand styrtede i sidste uge og er tvivlsom til VM. (Foto: Jarek Pabijan/Polfoto) Speedway Dansk speedway-kører er tvivlsom til VM-grandprix

Her triumferer Iversen i det største løb af dem alle:

0 kommentarer
Vis kommentarer