Speedway-stjerne skriver i Ekstra Bladet: Jeg har været pissenervøs

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er tredobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien

Niels-Kristian Iversen skriver i denne sæson klummer i Ekstra Bladet. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen skriver i denne sæson klummer i Ekstra Bladet. (Foto: Jarek Pabijan)

Jeg har glædet mig som et lille barn. Både til at komme i gang med den nye sæson, men også til at skrive til Ekstra Bladets læsere. For der venter en fed sæson, hvor jeg tror på, at jeg igen kan være med helt fremme, når Grand Prix-serien skal afgøres.

Der skal nok være en del, som kommer ud og siger, at nu vil de være verdensmestre, og det kommer I ikke til at høre fra mig. Jeg vil selvfølgelig vildt gerne stå øverst på podiet, og jeg ved, at jeg hører med i toppen, når jeg er i topform, men der venter en lang og hård sæson, hvor der vil blive kæmpet benhårdt om hver eneste placering.

Se også: Syg Nicki stod af - og på igen

Faktisk var jeg længe i tvivl, om jeg overhovedet ville være med. Efter mit styrt i efteråret, hvor jeg smadrede mit knæ, kunne jeg se, at de faste pladser i serien lige præcis blev taget af andre. Derefter var det at vente på et wild card, og selvom jeg følte mig sportsligt berettiget, så kunne jeg godt se, at der allerede var et par danskere på plads. Det er selvfølgelig godt for dansk speedway, men jeg var nervøs for, at der så ikke ville være et wild card til endnu en dansker.

Her sikrer Iversen dansk VM-guld:

Selvfølgelig var jeg også nervøs for, om jeg kunne nå tilbage i god form. Lægerne gav mig en god tidsfrist, men det var hele tiden en kamp, og jeg havde mange spørgsmålstegn, da jeg første gang kørte løb igen. Ville benet holde? Havde jeg hovedet klar? Var vi langt nok med udstyret?

Niels-Kristian Iversen er klar til VM-premieren i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen er klar til VM-premieren i Warszawa. (Foto: Jarek Pabijan)

Faktisk var jeg rent ud sagt pissenervøs, men vores præstationer i Best Pairs gør, at jeg tror på tingene, når nu vi  starter med det første Grand Prix i Polen. Vi har kørt fra nogle af verdens bedste kørere, og specielt i anden afdeling var jeg skarp. Der har godt nok også været et par løbsdage, hvor jeg ikke har været oppe at ringe, men det ser nu meget godt ud.

Se også: Dansk speedway-triumf ved 'par-VM'

Derfor ligger vi nu i en position, hvor vi selv kan afgøre, om vi skal guld hjemme i Esbjerg til finalen, og det giver blod på tanden, inden vi kører i Warszawa lørdag aften. Der er altid kampen om at være den bedste dansker, men det kunne nu også være fedt at snuppe sejren foran et vildt, polsk hjemmepublikum. Jeg er klar til ræs, og jeg forventer at være med, hvor det sker.

 

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere