Speedwaystjerne: Jeg kommer måske ikke til at gå igen

- Det ser ikke godt ud, erkender 23-årige Darcy Ward, der kæmper en hård kamp for at vinde førligheden tilbage efter sit grimme styrt i august

Darcy Ward venter stadig på gode nyheder efter sit uhyggelige styrt, men lige nu frygter han, at han ikke kommer til at gå igen (Foto: Jarek Pabijan)
Darcy Ward venter stadig på gode nyheder efter sit uhyggelige styrt, men lige nu frygter han, at han ikke kommer til at gå igen (Foto: Jarek Pabijan)

Alt var linet op til en stor karriere i slaggerne, da et styrt i august pludselig sendte Darcy Ward ud i et træhegn og samtidig flåede ham ud af drømmen om en tilværelse som speedway-stjerne.

Det 23-årige stortalent og dobbelte U21-verdensmester, der fik alvorlig skader på rygsøjlen og brækkede sin venstre arm, er blevet opereret men er stadig delvis lammet fra brystet og nedefter, og nu udtaler han sig for første gang om de dystre fremtidsudsigter.

- Det ser ikke godt ud. Jeg må leve med, at jeg måske aldrig kommer til at gå igen, men det er okay. Jeg har aldrig været den, der fokuserer på det negative, siger australieren ifølge Daily Mail.

Darcy Ward på podiet. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Verdensstjerne lam efter alvorlig ulykke

Han var i aktion for sit polske klubhold Zielona Gora, da uheldet var ude, og siden er kollegernes medfølelse skyllet ind over den unge kører.

- Det har ærligt talt overvældet mig med alle de hilsener – også på de sociale medier – og de har fået mig til at forblive positiv, siger Darcy Ward.

Nu sidder Darcy Ward i kørestol. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nu bevæger lammet speedway-stjerne sig

- Alt er stadig muligt. Der sker fremskridt indenfor teknologi og medicin, så min situation kan forandre sig. Jeg må bare være positiv og håndtere det.

Den tidligere kører, polske Krzysztof Cegielski, som i dag er tv-kommentator og præsident for det nationale forbund for speedway-kørere, var igennem en lignende ulykke i 2003, og har siden taget sine første skridt, selv om han fik samme ubarmhjertige skridt.

Speedway Invalid speedway-stjerne hylder Nickis overfaldsmand

Darcy har udover sin kunnen bag styret også været kendt for et heftigt liv udenfor banen. Han har således både været involveret i en voldtægtssag, hvor han blev frikendt på grund af manglende tekniske beviser, og været involveret i barslagsmål, ligesom han blev frakendt kørekortet i hjemlandet efter, at han flygtede fra politiet i sprut- og hash-påvirket tilstand.

Darcy Wards karriere synes færdig efter søndagens ulykke. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Dansk legende om kvæstet stjerne: Jeg er i chok

Han har afsonet karantæne i GP-serien, fordi han dumpede en alkoholtest i forbindelse med det lettiske Grand Prix i 2014.

Nu kæmper han for bare at kunne håndtere en kørestol.