Stor dansk succes i GP-kval

Fire ud af fem danskere gik direkte i semifinalen, da der lørdag blev kørt kvartfinaler i GP-kvalifikationen i speedway

Michael Jepsen Jensen kørte sig sikkert i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan)
Michael Jepsen Jensen kørte sig sikkert i semifinalen. (Foto: Jarek Pabijan)

Kvalifikationen til Grand Prix-serien i speedway er altid en dramatisk forestilling.

For mange kørere er det sæsonens vigtigste opgave at klemme sig gennem nåleøjet til VM-løbene, men i denne sæson begyndte dramatikken allerede inden, at startsnoren overhovedet var gået op.

Kenni Larsen er vågnet fra koma. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Skudt i hovedet: Dansk speedwaykører vågner fra koma

Danmarks Motor Union valgte nemlig - modsat landstræner Anders Sechers vilje - at give et wildcard til Michael Jepsen Jensen, der var forhindret i at stille op til den danske kvalifikation på grund af løb i Polen.

Men så var fanden løs.

Landstræneren gik og smækkede med døren, og det ledige sæde er stadig ikke besat, mens kørerne truede med boykot.

Efter et større tovtrækkeri blev den danske afdeling flyttet, og Jepsen Jensen frataget det kontroversielle wildcard, så de danske pladser kunne fordeles.

Lørdag var det så endelig blevet tid til det, hele striden handlede om, nemlig de første tre kvartfinaler i GP-kvalen.

Og det blev en rigtig fin lørdag for dansk speedway.

Speedway Kildemand efter triumf: Smerter ændrede ikke min kørsel

I italienske Terenzano viste Michael Jepsen Jensen, at han ikke havde brug for håndrækninger, da han med en tredjeplads sikrede sig videre avancement.

Her vandt polske Piotr Pawlicki foran svenske Kim Nilsson.

I Slangerup gjorde problemer med startsnoren sit til at forlænge begivenhederne, men til sidst blev kvartfinalen kørt færdig, og da støvet havde lagt sig, indtog Mikkel Bech andenpladsen mellem den polske GP-kører Bartosz Zmarzlik og finske Timo Lahti.

Helt så godt gik det ikke for lørdagens eneste danske skuffelse, Anders Thomsen, der noget overraskende måtte nøjes med en ottendeplads og en reservetjans i semifinalen.

I engelske Kings Lynn kørte den rutinerede duo Kenneth Bjerre og Hans Andersen sig videre med henholdsvis en tredjeplads og en fjerdeplads i et løb, der blev vundet af svenske Frederik Lindgren foran polske Krysztof Kasprzak.

Den sidste kvartfinale køres i tyske Abendsberg 16. maj, hvor Bjarne Pedersen repræsenterer de danske farver.

Peter Kildemand får ikke meget tid til at fejre sejren i første VM-grandprix for søndag kører han i Polen (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Jubler efter dansk VM-sejr: Han kan blive verdensmester

Peter Kildemand i godt selskab med startpigerne. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Kæmpe dansk speedway-triumf i sæsonpremiere

3 kommentarer
Vis kommentarer