Stortalent efter GP-debut: Nerverne drillede mig

Mikkel Michelsen nødt sit wildcard ved speedway-Grand Prix'et i Horsens, da først nerverne havde lagt sig

Mikkel Michelsen fik smagt på GP-virkeligheden. (Foto: Jarek Pabijan)
Mikkel Michelsen fik smagt på GP-virkeligheden. (Foto: Jarek Pabijan)

HORSENS (Ekstra Bladet): Mikkel Michelsen havde store mål, inden han lørdag aften for første gang fik lov at køre med til et helt Grand Prix, da verdenseliten i speedway for første gang indtog Casa Arena i Horsens.

På forhånd havde den unge Slangerup-kører sat næsen op efter en aften uden nuller - og gerne med en heatsejr og masser point.

Helt så glat gik det nu ikke for stortalentet, der allerede i sit første heat fik baghjul af sine mere rutinerede rivaler.

Se også: Danmarks nye stjerne: Ti stille Nicki

Men Michelsen svarede hurtigt igen med en heatsejr, hvor han holdt blandt andre Chris Holder bag sig. Og da aftenen var slut, havde fem heats kastet seks point, en heatsejr og to nuller af sig.

- Jeg kan ikke tillade mig at være skuffet. Det er hårdt derude, og man bliver bare nødt til at blive ved. Jeg kunne godt have undværet de nuller, og begge gange ligger jeg egentlig godt, men det har noget med rutinen at gøre. Jeg mangler noget erfaring derude, og så sker der sådan noget. Jeg ville gerne noget mere, men alt i alt en udmærket aften, siger Mikkel Michelsen, som indrømmer, at hjertet bankede noget hurtigere end sædvanligt under køredragten.

Se også: Skuffet Nicki: Vi fuckede det op

- Jeg kender alle fra ligaerne, det er ikke problemet. Men selvom jeg følte, at jeg havde styr på det, så må jeg indrømme, at nerverne spillede mig et puds. Jeg tror også, at det var derfor, jeg lavede nul i mit første heat, forklarer U21-landsholdskøreren, der også havde svært ved at finde sig til rette på banen.

- Det man skal huske, at det er en endagsbane, og det er jeg ikke vant til. Det gik fint til træning, men under løbet var det lidt noget andet. Det skal ikke være nogen undskyldning. Jeg bøvlede lidt med cyklen ligesom alle mulige andre, så vi skulle hele tiden arbejde for bare at få den til at køre fremad. Men det var super fede omgivelser. Et lille kompakt stadion, det bliver fedt til næste år, lyder konklusionen fra Michelsen, der i sit sidste heat var lige ved at komme i håndgemæng med den svenske stjerne Andreas Jonsson ude på slaggerne.

Se også: Vildt drama og stor dansk speedway-triumf i Horsens

Her skældte svenskeren ud og skubbede lidt, men det rystede ikke den unge dansker.

- Han var utilfreds og mente, at jeg havde kørt ham i stakittet med vilje. Jeg prøvede at forklare ham, at jeg ikke er den slags kører. Jeg giver folk plads og på tv-billederne kunne jeg se, at jeg giver ham plads. Men han ligger lige i mit baghjul, og da jeg drejer cyklen, ryger han i hegnet. Det var han utilfreds med og ville lige op og toppes. Men jeg er ikke den slags kører, så jeg lader det glide af, fortæller GP-debutanten.

 Se også: Unge Olsen bliver chef for det hele

Se Nicki Pedersen og Peter Kildemand i vildt styrt: Se også: Unge Olsen bliver chef for det hele

0 kommentarer
Vis kommentarer