Straffet efter VM-skandale: Syv mand får karantæne

Syv russiske speedway-kørere har fået karantæne efter grotesk VM-indsats

Russerne gjorde sig negativt beæmærket i Vojens torsdag aften. (Foto: Jarek Pabijan)
Russerne gjorde sig negativt beæmærket i Vojens torsdag aften. (Foto: Jarek Pabijan)

VOJENS (Ekstra Bladet): Når der lørdag aften køres VM-finale i hold-speedway på navnkundige Vojens Speedway Center, kan landstræner Anders Secher naturligvis stille fuldt hold hos de regerende danske verdensmestre.

Men det var - helt bizart - ikke tilfældet for hans russiske kollega, da der torsdag stod en finalebillet på spil i den såkaldte 'raceoff'. Og det koster nu de russiske kørere på pengepungen.

Ved 'raceoff' skulle russerne dyste mod Storbritannien, USA og Polen, som endte med at vinde.

Nicki Pedersen sætter sin lid til den danske rutine. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Nicki før VM-duel: Vi er favoritter

Men helt grotesk - og temmelig pinligt for VM-arrangørerne - kunne russerne ikke stille fuldt hold.

Den absolutte stjerne Emil Sajfutdinov havde meldt sig skadet og var slet ikke i spil, men med mindre end 24 timer til løbet valgte også de stærke Laguta-brødre, Artem og Grigori, at melde afbud. Derfor måtte russerne nøjes med tre kørere mod modstandernes fire. Og så var enhver chance for at være andet end fyld væk.

Sidstnævnte med en absurd påstand om, at han ikke kunne nå frem til Vojens på grund af en defekt bil.

Landstræner Anders Secher og speedwaylandsholdet fik først fredag trænet på finalebanen i Vojens. Og det er landstræneren ikke tilfreds med. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Kold luft før VM-finale: Landstræner sur på legende

Den søforklaring blev der fredag løftet en del på øjenbrynene af i den danske VM-lejr, og i ryttergården blev der spekuleret i, at de russiske profiler simpelthen blev væk, fordi der ikke er penge at tjene ved hold-VM.

I den internationale motorunion, FIM, nøjedes man dog ikke med et hævet øjenbryn.

Her har man valgt at give samtlige syv medlemmer af den russiske bruttotrup, der ikke var til stede i Vojens, karantæne frem til mandag.

Det lyder måske ikke af meget, men betyder, at septetten i denne weekend ikke kan hente deres løn i den højt betalte polske liga, hvor der køres søndag.

Den straf vil med garanti irritere

At ikke alle af de syv reelt er indblandede, har FIM ikke skelet til.

Niels-Kristian Iversen vender guld-taktikken med landstræner Anders Secher. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Dansk VM-kaptajn: Kun guldet tæller!

De eneste i den russiske trup, der slipper for straf er den trio, som faktisk stillede op.

Renat Gafurov, Vitaly Belousov og Andrei Kudriashov var helt chanceløse mod overmagten og sluttede sidst i 'raceoff' med bare 11 point.

Til gengæld havde de tre russiske fightere selv betalt for opholdet i Vojens, mens deres mere profilerede landsmænd blev væk.

VM-finalen bliver uden den polske stjerne Jaroslaw Hampel. Se hvorfor:

3 kommentarer
Vis kommentarer