Suveræn dansk mester på legendejagt

KLUMME: Niels-Kristian Iversen er både femdobbelt dansk mester og firedobbelt hold-verdensmester i speedway. I 2013 vandt han individuel VM-bronze. I denne sæson skriver han klummer i Ekstra Bladet i forbindelse med Grand Prix-serien

Niels-Kristian Iversen er på pointjagt i Horsens. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen er på pointjagt i Horsens. (Foto: Jarek Pabijan)

Den var så vigtig. Det femte danske mesterskab i træk, og jeg håber, at det lige som sidste år kan være noget, der giver et boost.

Jeg har været skarp i ligaerne her et stykke tid, og i den seneste uge har det været rigtigt godt, så den form vil jeg meget gerne tage med til Grand Prix i Horsens, for den brænder alle danskere selvfølgelig for at vinde. Vi er på hjemmebane, og det var en stor speedwayfest sidste år, selvom jeg sådan rent sportsligt gik lidt tidligt hjem.

Derfor satser jeg på, at det her var det lille nøk, der skulle til, før at tingene også render stærkt, når det er verdens bedste, der er med ved snoren. Til DM var det et stærkt felt, men med de gutter, som er med i Grand Prix, så kan du gange det med fem. Derfor gror træerne heller ikke ind i himlen, men for mig personligt var det selvfølgelig en kæmpeting, at jeg snuppede nummer fem på stribe.

Dansk speedway-konge forsvarer tronen

Dermed overhalede jeg en legende som Erik Gundersen, og nu er det kun Ole Olsen, der med syv titler i rap har flest. Jeg må jo se, om ikke jeg kan komme op på siden af ham i løbet af et par år…

Til DM fik vi også navn på den nye landstræner, og det var en anden legende. Det bliver interessant at se Hans Nielsen i den rolle, og jeg er sikker på, at han kan tilføre en masse teknisk viden, og så kommer han med vindermentalitet.

En mand, der har vundet så meget, må bare have noget at byde ind med der, og det er kun godt, for det er store sko, som han skal udfylde. Jeg var meget glad for den måde, som Anders Secher arbejdede med tingene på, men det bliver spændende at have Hans Nielsen tilbage i sporten.

Nu gælder det i første omgang Horsens, og her skal jeg til at i gang efter en tung start på serien. Det første Grand Prix var ok, hvor marginalerne udeblev, men i Warszawa var det en topfesen omgang. Der var ingenting, der virkede, og vi fik ikke engang en dansker i semifinalen.

Dagen efter kørte vi også dernede, hvor det gik meget godt, og det viser mig, at farten er der i motoren, men vi skal være skarpe, så vi får det justeret på den rigtige måde. Det går vi efter i Horsens.

Til sidst vil jeg lige knytte et par ord til den tragiske ulykke, der kostede unge Krystian Rempala livet. Æret være hans minde, for det er bare synd og skam med sådan et ungt talent..

Når det sker, så kan man ikke undgå at tænke lidt over tingene, men selvom vi bliver mindet om det gang på gang, så må det ikke få lov at stikke for dybt. Der skal man arbejde med sig selv, og selvom jeg ikke kendte ham særlig godt, så er det for eksempel ikke mere end fire år siden, vi mistede Lee Richardson, som var en af topkørerne. Dengang var det ret tæt på, og det viser bare, at det er farligt derude.  Det er en risiko, vi lever med, og heldigvis er det sjældent, at det går så galt.

Vi er klar til ræs i Horsens.

Legendarisk landstræner skiller vandene

Speedway-legende er ny dansk landstræner