TV: Kæmpe dansk speedway-triumf i Cardiff

Niels-Kristian Iversen stjal billedet fra Nicki Pedersen og co. med chok-sejr i Cardiff

(Foto: Jarek Pabijan)
(Foto: Jarek Pabijan)

MILLENNIUM STADIUM (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at alt har handlet om Nicki Pedersen og den danske stjernes fejde med amerikanske Greg Hancock inden lørdagens britiske speedway-Grand Prix.

Men enhver erindring om den ballade blev vasket fuldstændig af tavlen, da den tredobbelte danske mester Niels-Kristian Iversen tog fusen på hele verdenseliten og lørdag aften sejrede i verdens største speedway-begivenhed foran 40.000 tilskuere på Millennium Stadium i Cardiff.

Alle fortællinger har brug for en skurk. I GP-serien er det Nicki Pedersen. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway 'Slemme' Nicki er god business

Den hurtige esbjergenser var i finalen hurtigere end både Chris Holder, danske Peter Kildemand og VM-etteren Tai Woffinden, og så kunne en lykkelig 'Puk' give glæden frit løb efter sin fjerde GP-triumf i karrieren, der flytter ham op på en samlet fjerdeplads i VM-serien.

- Det er helt fantastisk. Dette løb er det største i vores sport, så det er virkelig fedt. Der er stadig lang vej igen, men det er en fantastisk fornemmelse, lød det fra Iversen, der dedikerede sejren til sin svenske kæreste Laura og deres fælles datter.

Niels-Kristian Iversen (forrest i billedet) er vinder af det britiske grand prix. (Foto: Jarek Pabijan)
Niels-Kristian Iversen (forrest i billedet) er vinder af det britiske grand prix. (Foto: Jarek Pabijan)
 

Mens Niels-Kristian Iversen fik selskab af reserven Peter Kildemand på podiet, så blev aftenen en gedigen nedtur for Nicki Pedersen.

Ikke mindst i kraft af de to danske finalister.

Nicki Pedersen kan forvente en varm velkomst i Cardiff. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Iskold Nicki: Jeg har mange fjender

For Pedersen, der helt som ventet blev buhet af, som havde han horn i panden, og blev mødt med alskens eder og forbandelser, havde en aften til glemmebogen.

Når man sætter sig til rette foran fjerneren med popcornene i skødet for at se en god film, så kan man være næsten helt sikker på en ting.

Skurken taber til sidst.

Og det var præcis sådan de 40.000 tilskuere på Millennium Stadium i Cardiff fik serveret deres underholdning lørdag aften.

For ligeså meget, som de var kommet for at heppe på deres store helt Tai Woffinden og de øvrige briter, ligeså meget var de kommet for at buhe af deres yndlings-aversion Nicki Pedersen.

Og når 40.000 mennesker virkelig har fundet en person, de ikke kan lide, så kan det høres i en grad, så det ringer for ørerne.

Der blev buhet og piftet, og 'wanker' var den mest udbredte velkomsthilsen til Pedersen.

I første omgang var 'skurken' dog kold, og vandt sikkert sit første heat.

Niels-Kristian Iversen glæder sig sæsonens største løb. (Foto: Jarek Pabijan) Speedway Speedway-stjerne: Den alle vil vinde

Men siden forsvandt farten, mens en frusteret Nicki Pedersen talte med meget store bogstaver i ryttergården.

Men alligevel kom den danske desperado selvfølgelig i centrum.

På forhånd lå det ligesom i luften, at heat 13 ville byde på drama, for det var her, at 'speedway-bokserne' Nicki Pedersen og Greg Hancock tørnede sammen for første gang siden det efterhånden meget berømte slagsmål i Sverige.

Den duel synes dog afsluttet - i hvert fald indtil Pedersens klage bliver afgjort. Men drama, blev tilskuerne ikke snydt for.

I sving tre klippede Nicki Pedersen nemlig Peter Kildemand, og så var den tredobbelte verdensmester udelukket.

Det var han bestemt ikke tilfreds med, og for rullende kameraer beskyldte han landsmanden for film og efterlyste viljen til at race ligeså hårdt som ham selv, mens Team Kildemand viste billeder af en ramponeret cykel, der beviste en vis kontakt.

Dette slagsmål mellem Nicki Pedersen og Greg Hancock har gjort danskeren mere forhadt end nogensinde. (Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅ) Sport Monster-banden – her er Nickis værste fjender

Siden fik han alligevel kæmpet sig i semifinalen, og her lignede det længe en plads i finalen - og en udstrakt langemand til publikum' - indtil endnu en landsmand - denne gang Niels-Kristian Iversen - gjorde livet surt for Pedersen.

Dermed blev Nicki Pedersen, ligesom Michael Jepsen Jensen, som også nåede semifinalen, tilskuer, da det blev rigtig sjovt, og han har nu 12 point op til førende Tai Woffinden.

Her vinder Nicki Pedersen sit første heat:

1 af 3 (Foto: Jarek Pabijan)
2 af 3 (Foto: Jarek Pabijan)
3 af 3 (Foto: Jarek Pabijan)
14 kommentarer
Vis kommentarer