Annonce:
Annonce:

Unge Olsen bliver chef for det hele

Ole Olsens søn er ny direktør for Grand Prix-serien i speedway

Torben Olsen er den nye stærke mand i Grand Prix-serien. (Foto: Jarek Pabijan)
Torben Olsen er den nye stærke mand i Grand Prix-serien. (Foto: Jarek Pabijan)
Annonce:
Følg Motorsport

HORSENS (Ekstra Bladet): Dansk speedway og efternavnet Olsen hører sammen som sild og brændevin.

I begyndelsen af 1970’erne blev legendariske Ole Olsen folkeeje, da han med to VM-titler nærmest ene mand gjorde slaggeræs til noget nær nationalsport på et tidspunkt, hvor DR var den eneste kanal på danskernes fjernsyn.

Siden var han også arkitekten bag det nuværende format i Grand Prix-serien, som han i en årrække var ’racing director’ for, ligesom han senere har beklædt posten som sportsdirektør i den internationale motorunion, FIM.

Stortalent før VM-debut: Så er det ikke større

Den ældste søn, Jacob, fik aldrig farmands succes på speedwaybanen, men blev til gengæld en anerkendt dansk landstræner, der lagde meget af fundamentet til de sejre, som efterfølgerne Jan Stæchman og Anders Secher siden har høstet.

Annonce:

Til gengæld har Ole Olsens anden søn, Torben, sjældent været i overskrifterne.

I de seneste ti år har han opereret i kulissen. Først som ansat hos den daværende ejer af GP-rettighederne, BSI, og siden som ’operations director’ hos de nye ejere IMG, hvor han har været fast bestanddel af det omrejsende speedway-cirkus.

Men nu træder ’Unge Olsen’ i den grad i forgrunden.

Frustreret speedway-stjerne: Vi har fået lidt hug

Fra 1. september afløser han nemlig engelske Paul Bellamy som administrerende direktør for GP-serien og hold-VM, og så er der pludselig en dansker øverst i speedway-hierarkiet.

Annonce:

- Det er et logisk skridt. Jeg har været i firmaet i ti år nu og som operationsdirektør har jeg allerede været ansvarlig for vores produkter i Skandinavien og andre lande. Nu får jeg så ansvaret for det hele, og det føler jeg er en naturlig overgang. Jeg har længe beskæftiget mig med sport og økonomi, og jeg kan heldigvis få støtte fra Paul (Bellamy – afgående direktør, red.), der bliver i organisationen, fortæller Torben Olsen til Ekstra Bladet og afslører, at han ikke kommer til at mangle udfordringer.

- Vi er vokset enormt i de seneste ti år, hvor vi nok har været den hurtigst voksende motorsport i verden. Det er det, der sker i rallycross nu, mens speedway måske har nået toppen. Nu skal vi stabilisere os og vurdere, hvordan vi kan løfte os yderligere. Vi har nået nogle milepæle, hvor vi rykkede ind på fodboldstadions som Parken og Millennium Stadium med motorsport, og nu leder vi efter vejen videre. Det handler blandt andet om antallet af Grand Prix’er, det rette miks mellem forskellige typer af baner og mange andre ting, lyder det fra den nye chef, som kan afsløre, at man næppe skal vente flere GP’er i kalenderen.

Nicki advarer rivalerne: Ingen kan kue mig

Annonce:

- Det er svært at sige, men i Europa vil jeg sige, at vi nok har ramt loftet. Uden for Europa må vi se, men det er meget omkostningstungt. Det er meget vigtigt, hvis vi skal ind på et nyt marked, at der er perspektiv i det. Vi vil ikke ind bare for et år eller to. Vi er nødt til at tænke langsigtet, for de første par år laver vi ikke nogen penge, fortæller Torben Olsen, der netop er blevet far til en dreng sammen med sin hustru Liz, der er datter af den tidligere AGF-mæcen Kurt Andersen.

Den yngste Olsen-bror indrømmer gerne, at han aldrig har regnet med at skulle gøre karriere i samme sport som sin far.

- Nej, det tror jeg ikke, at der var nogen, der havde forestillet sig. Da jeg var seks-syv år, var min bror meget aktiv på en speedwaycykel, og jeg ønskede mig også en. Men der sagde min far og mor nej og gav mig en computer i stedet for. De har altid prøvet at holde mig lidt væk fra sporten, men det endte alligevel her, selvom det er blevet på en anden måde, siger han og fortsætter:

- Det er det, jeg elsker, men det var slet ikke meningen. Det var heller ikke meningen, at jeg skulle flytte til London, hvor jeg slet ikke arbejde med speedway, selvom jeg var i det firma, der ejede rettighederne. Så blev jeg stille og rolig slugt. Jeg elsker sporten og især forretningsdelen, fortæller han.

Nicki lugter guld: Jeg er ikke brændt ud endnu

Annonce:

Det kan dog både være en fordel og en ulempe at bære Olsen-navnet i en verden, hvor de fleste har en holdning til især Olsen senior, indrømmer Torben Olsen.

- Ha ha. Det er begge dele. Jeg er stolt af at have det efternavn, jeg har. Men nogle gange gør det forhandlingerne lidt besværlige og mærkelige, så jeg lægger stor vægt på at holde tingene helt adskilt, så der ikke er nogen, som kan sige, at der er nogle, der får nogle opgaver, fordi vi er i familie. Det lægger også noget pres, men det tror jeg egentlig har været større på min bror, der selv har været aktiv i sporten. Det er jo der, min far kommer fra, forklarer den nye GP-direktør, som erkender, at der næppe havde været plads til ham i speedway-toppen, hvis hans far stadig havde været løbsdirektør – og ikke ’bare’ været banebygger som er den aktuelle jobbeskrivelse.

Ny speedway-triumf: Nicki i stor Grand Prix-sejr

Annonce:

- Det havde nok været sværere, men jeg har arbejdet sammen med min far i mange år. Jeg har altid været ekstra hård i den sammenhæng, så det var helt sort hvidt, fastslår Torben Olsen, der skal føre sin fars værk ind i fremtiden.

Det danske speedway Grand Prix, Viasat Sport 1 klokken 19...

Gense Nicki Pedersens triumf ved det svenske Grand Prix:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: