Venter på lægernes dom – Nicki frygter karrieren er forbi

Speedway-stjernen indrømmer nu, at han er bekymret for, om nakkeskade kan koste karrieren

Nicki Pedersen ved endnu ikke, om han er købt eller solgt. Foto: Jarek Pabijan
Nicki Pedersen ved endnu ikke, om han er købt eller solgt. Foto: Jarek Pabijan

Hvis det ikke havde været for Nicki Pedersens første VM-titel i 2003, så var speedway formentlig for længst henvist til en tilværelse uden for tv-skærme og avis-overskrifter.

Landstræner dropper skadet Nicki P.

Slaggeræset var helt ude i kulden, da Pedersen blæste nyt liv i sporten i Danmark, og siden har han med yderligere to verdensmesterskaber og en perlerække af konflikter og opsigtsvækkende udtalelser været sportens ubestridte danske førerhund.

Men nu lufter den hårdføre fart-akrobat for første gang frygten for, at karrieren kan være forbi.

Det er styrtet i sidste uges ligamatch i Holsted, der skaber bekymring hos den ellers så frygtløse fynbo.

Nicki Pedersen venter stadig på den endelige dom efter styrtet i Holsted i sidste uge. Læserfoto.
Nicki Pedersen venter stadig på den endelige dom efter styrtet i Holsted i sidste uge. Læserfoto.

Flere scanninger har nemlig ikke udryddet tvivlen om, at Pedersen har pådraget sig nye brud i den nakke, der kun lige er helet efter det frygtelige styrt i Pardubice sidste år, hvor han brækkede to nakkehvirvler, fire ribben, skulderbladet og håndleddet.

- Jeg håber da ikke, at jeg er nået til målstregen endnu. Det synes jeg jo ikke selv. Men det er noget, jeg spekulerer over. 100 procent, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg er da bekymret for, at det kan være forbi, for speedway er jo hele mit liv, og jeg vil jo også gerne stadig tjene en lille skilling. Hvis jeg skal stoppe nu, hvad så?, spørger den 40-årige speedway-stjerne, der først i næste uge bliver klogere, når læger fra Odense Universitetshospital og privathospitalet Hamlet har fastslået, om der er opstået nye brud - og hvor alvorlige de er.

- Jeg frygter også at skulle gå 12 uger med en halskrave. Det gjorde jeg sidste år, og det er ikke til at holde ud.

Derfor kan bekymringen over, at landstræner Hans Nielsen har valgt at se bort fra ham til næste måneds hold-VM også ligge på et meget lille sted.

- Det må han selv stå på mål for. Vi havde jo meldt os klar til næste måned, men lige nu har jeg vigtigere ting at tænke over, og jeg fokuserer på at blive klar til Grand Prix'et i Prag, siger Nicki Pedersen.

Hans Nielsen forklarer fravalget af veteranen med en kombination af uvished om hans fysiske tilstand og det faktum, at Nicki Pedersen har fået en rædselsfuld start på GP-serien, hvor det kun er blevet til otte point i de to VM-løb, han har kørt.

- Det er klart, at vi havde håbet på, at han kunne være med. Men når han ikke ved, hvornår han er klar, så er det ikke fair, at han tager pladsen fra yngre kræfter, siger Hans Nielsen, som ikke lægger skjul på, at Nicki Pedersens manglende GP-form har spillet ind i overvejelserne.

- Han har egentlig vist gode takter i ligaerne, men når det har været alvor i Grand Prix'erne, har han ikke slået til. Men jeg ærgrer mig på hans vegne. Det er aldrig sjovt med sådan en skade, og jeg håber, at han snart er på cyklen igen.

Hans Nielsen valgte også at se bort fra Nicki Pedersen sidste år. Dengang var det Pedersens aftale med den tidligere landstræner, Anders Secher, om, at stjernen kunne holde ferie under åbningsløbet, der blev afgørende.

- Han, Nicki, lavede kun fire point under VM i Vojens sidste år. Så spørgsmålet er, om han er motiveret nok til hold-VM lige nu. Det ligger i baghovedet. Især når du ser på, at han vælger at tage på ferie midt i det hele i år, sagde landstræneren dengang til Ekstra Bladet.

Efter monster-styrt: Nicki P i uvis tilstand

Nicki Pedersen i monster-styrt: Er kørt på hospitalet

Rival raser over Nicki: Det giver mig kvalme

Skurken Nicki: De må gerne hade mig

Speedwaystjernen er iskold: Penge er vigtigere end VM

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers