Verdensstjerne lam efter alvorlig ulykke

Australske Darcy Ward opereret i nat efter løb i Polen søndag

Darcy Ward på podiet. (Foto: Jarek Pabijan)
Darcy Ward på podiet. (Foto: Jarek Pabijan)

Det er ikke mange uger siden, den danske speedway-verden blev rystet af Jonas Jensens ulykke i Esbjerg.

Søndag gik det så galt for et af sportens helt store navne, Darcy Ward, under et løb i Polen.

I fjerde sving røg han af cyklen, på tværs af slaggerne og direkte ind i barrieren med ryggen forrest, da hans forhjul angiveligt fik kontakt med en anden kørers cykel og dermed forårsagede styrtet.

Han blev omgående kørt på hospitalet uden at kunne mærke sine ben og opereret i nat efter at have pådraget sig alvorlige skader på rygsøjlen.

Det skriver flere polske og australske medier.

Ulykken fandt sted i den polske speedway-liga.

- Lige nu er der ikke meget, vi kan gøre andet end at vise Darcy vores støtte, og jeg er rørt over det store antal hilsner, jeg har fået, siden nyheden om Darcy kom ud, sagde Zielona Goras manager Jacek Fratczak søndag aften.

Australske Darcy Ward er 23 år.

Opbakningen har været stor. Blandt andet fra de andre stjerner Greg Hancock og Chris Holder. Sidstnævnte er blandt Wards gode venner, og han er blevet i Polen for at støtte Ward i stedet for at rejse hjem til England, skriver hans engelske klub Poole Speedway.

Darcy Ward er en notorisk bad boy i speedway-feltet. Udover et kæmpe talent for at køre på slaggerne, har han gennem de seneste år haft et talent for tiltrække sig opmærksomhed i privatlivet også.

Senest har han afsonet ti måneders karantæne for at have kørt det lettiske grand prix med alkohol i blodet. Derfor har han heller ikke været en del af denne sæsons grand prix-serie.

1 af 2 Darcy Ward.
2 af 2 Darcy Ward på podiet. (Foto: Jarek Pabijan)
14 kommentarer
Vis kommentarer