Annonce:
Annonce:

VM-løb endte i tåkrummende skandale

Det endte med kører-oprør og rasende tilskuere, da den danske speedway-elite skulle køre om billetter til VM-kvalen

Hverken Rasmus Jensen eller Leon Madsen fik kørt mange meter fredag aften. Jensen nåede dog at vinde et af de to heats, der blev kørt. Arkivfoto: Rasmus Terkelsen.
Hverken Rasmus Jensen eller Leon Madsen fik kørt mange meter fredag aften. Jensen nåede dog at vinde et af de to heats, der blev kørt. Arkivfoto: Rasmus Terkelsen.
Annonce:
Følg Motorsport

'Bøsserøve, tøsedrenge og kyllinger'.

Luften var tyk af skældsord, da den danske speedway-elite fredag aften var samlet i Slangerup for at afgøre, hvem der skal have mulighed for at kvalificere sig til næsten års Grand Prix-serie.

For det, der skulle være en hæsblæsende og medrivende indledning på speedway-sæsonen, endte i stedet med en tåkrummende pinlig skandale, da kørerne valgte at boykotte løbet.

Og da det efter halvanden times kold ventetid på tilskuerpladserne endelig stod klart, at løbet ikke blev gennemført, havde mange af de mennesker, som havde betalt 125 kroner for at se ræs, fået nok og råbte deres frustrationer til kørerne i ryttergården.

Annonce:

Sølle to heats nåede at blive gennemført, inden kørerne med profiler som Leon Madsen og Kenneth Bjerre i spidsen meddelte, at det var uforsvarligt at køre på banen, der var præget af fredagens regn.

Efter længere tids palaver, hvor kørerne ikke var enige indbyrdes, og hverken dommer Jesper Steentoft eller stævneleder Peter Salk formåede at træffe en beslutning, endte det med et kompromis, hvor banen fik en hurtig omgang service.

Den var kørerne heller ikke tilfreds med, og efter halvanden times farce og dræbende kedsomhed på tilskuerpladserne måtte løbet aflyses.

- De ville jo ikke lave banen, som vi bad om. Den var ekstrem glat og farlig at køre på, siger Leon Madsen, der var blandt de toneangivende i 'oprøret', til Ekstra Bladet.

Også Kenneth Bjerre forsvarer beslutningen.

- Der er jo ikke noget, vi hellere ville, end at køre. Nogen af os har jo brugt mange penge på at stille op i dag. Men banen var meget glat og ujævn, og dommeren ville jo ikke engang diskutere vores forslag om at flytte inderbanen, siger han.

Annonce:

Trods aflysningen bliver der ikke tale om at køre et nyt løb torsdag, som ellers er muligt i henhold til løbskalenderen.

Det fastslår den nyslåede formand for Speedway Komissionen under Dansk Motor Union, Rudi Steen Hansen.

- Der bliver ikke tale om et nyt løb. Vores konklusion er, at der var tale om en kørerboykot, fordi det var muligt at køre under forholdene, siger han og fortsætter:

- Der er kun tabere i denne sag. Der skulle have være truffet en hurtigere beslutning, men tingene udviklede sig med lynets hast i ryttergården, understreger han.

Nu står landstræner Hans Nielsen med noget af en beslutning. Han mangler nemlig at sætte navne på de seks kørere, som skal forsøge at køre sig ind i VM-serien.

- Den beslutning tager vi mandag eller først på ugen, men vi er under pres, for FIM (den internationale motorunion, red.) skulle egentlig have navnene i aften, siger han.

Tilbage står, at fredagens 'løb' blev helt uden vindere, mens dansk speedway i almindelighed og Slangerup og klubbens mange frivillige blev de store tabere.

 

Dansk speedwaystjerne snydt af sin klub: De har fyldt mig med lort!

Speedway-grandprix sikrer overskud i superligaklub

Anklaget for dokumentfalsk: Speedway-boss politianmeldt

Speedway har gjort Nicki til millionær - Se hans luksusliv i Monaco

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: