Annonce:
Annonce:

Stopper før tid: Porsche dropper Le Mans

Porsche følger efter Audi og satser på el-race

Porsche vandt i sidste måned for 19. gang på Le Mans, men det nu er slut (Foto: jan Sommer)
Porsche vandt i sidste måned for 19. gang på Le Mans, men det nu er slut (Foto: jan Sommer)
Annonce:
Følg Motorsport

Ikke uventet, men alligevel mindst et år før tiden har Porsche valgt at stoppe med at køre Le Mans.

Det er kun hos high tech bilerne, altså LMP1-klassen, at årets vinder Porsche vil gøre som Tom Kristensen og Audi og klodse de muskelsvulmende racerbiler op.

Porsche, som er det mest vindende bilmærke i 24 timers-løbet, vil  være politisk korrekt og satse på elektrisk race, Formula E, hvor Mercedes tidligere på ugen meldte sin ankomst sammen med et stop med at køre DTM, Deutsche Tourenwagen Meisterschaft.

Nu vil Toyota snart være alene i klassen i Le Mans og  VM for sportsvogne, og da der er et krav om, at mindst to bilproducenter skal være til start i en officiel VM-klasse, vil sportsvognsklassen komme til at skifte udseende.

Annonce:

Før starten på årets Le Mans snakkede alle om, at Toyota nok ville trække sig, hvis det blev til en sejr i 24 timers-løbet, men sådan gik det som bekendt ikke, men tanken om at sige stop er ikke fjern.

Det vil snart være slut med de store high tech biler i Le Mans. Porsche gør som Audi og trækker sig, og alle forventer, at Toyota vil følge efter (Foto: Jan Sommer)
Det vil snart være slut med de store high tech biler i Le Mans. Porsche gør som Audi og trækker sig, og alle forventer, at Toyota vil følge efter (Foto: Jan Sommer)
 

Da beskrev TV 2's ekspert Jens Winther jr scenariet således:

- Det vil være som at brænde en mark af. Der vil komme noget nyt. Så lad være med at fortvivle.

Allerede i årets 24 timers løb fik tilskuerne faktisk en forsmag på, at LMP2-biler er på vej til igen at blive det nye hovednummer i Le Mans med to LMP 2-biler i Top 3.

Og hvis det sker, er Le Mans tilbage til 1997, hvor Tom Kristensen vandt for første gang i en tilsvarende bil, i øvrigt i en TWR Porsche.

Beslutningen om farvel til Porsche 919 -hybrid raceren vil betyde, at Michael Christensen og Co. i GTE Pro-klassen vil få tilført ekstra ressourcer og komme længere ind i varmen hos Porsche, som for tiden har udliciteret GT-bilerne til Manthey Racing,

Teamet er godt nok delvis ejet af Porsche, men teamet må passe sig selv, og det er kun til Le Mans, at bosserne hos Porsche har vist den store interesse for GT-bilerne.

Annonce:

Porsches mest succesfulde kører, den dobbelte Le Mans-vinder og verdensmester Timo Bernhard, Tyskland, har måske lugtet lunten.

Han  'debuterer' i weekenden som teamejer i det klassiske 24 timers løb på Spa, Belgien.

Løbet er en afdeling af Blancpain Serien for GT 3-biler, og Timo Bernhard har været forbi Porsches egen stald af GT-kørere og hyret Michael Christensen og dennes faste makker, Kevin Estre, Frankrig samt det lokale stortalent, Laurens Vanthoor til at køre en Porsche 991.

Efter at have været hurtigst i testen for nogle uger siden har Michael Christensen en fin mulighed for at køre sig til sæsonens anden 24 timer sejr. Som bekendt vandt den 26 årige dansker sin klasse i Daytona 24 timer.

Porsches beslutning gør, at Toyotas besøg i næste weekend med en Le Mans-bil til Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj kan ende med at blive 'historisk'.

Annonce:

Det vil besøget ende med at blive, hvis Toyota som ventet vil tilslutte sig Porsche og Audi og stoppe i LMP1-klassen, som snart vil have overlevet sig selv, fordi motorsporten fremover skal være mere mindre støjende, miljøvenlig, bæredygtig osv.

Dansk Le Mans-helt gik fra tegneserie til topresultat

Drama: Førerbilen udgået - men teamet kan stadig vinde

Kæmpe triumf for Kevins bedste ven
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: