Stor dansk triumf i USA: Magnussen vinder prestigefyldt mesterskab igen

Jan Magnussen har for tredje gang i karrieren vundet sportsvognsmesterskabet WeatherTech SportsCar Championship sammen med holdkammeraten Antonio Garcia

Hør Jan Magnussen fortælle om karrierens største crash. Video Discovery Network

Den fire-dobbelte Le Mans-vinder kan endnu.

Jan Magnussen vandt lørdag sit tredje mesterskab for holdet Corvette Racing i sportsvognsserien WeatherTech SportsCar Championship. Allerede før løbet var Magnussen og hans spanske holdkammerat, Antonio Garcia, så langt foran på point, at de kun behøvede at krydse målstregen i deres gule Corvette, før sejren var en realitet.

Sejren kom i hus ved seriens sidste løb i Atlanta, og det var en glad dansker, der efter løbet roste holdet for den store bedrift.

- Jeg har været ansat 14 år hos Corvette Racing. Det er lang tid i et moderne job. Og det er en evighed i motorsporten. Men det er et fantastisk team med nogle utroligt dedikerede mennesker, og takket være en gigant som General Motors har jeg været med til at udvikle nogle af de fedeste racerbiler og vundet en masse vilde sejre.

Han mener, at holdet faktisk har overpræsteret i dele af sæsonen, og derfor føles sejren endnu bedre.

- Det er så fantastisk stort! Jeg er så glad på hele teamets vegne. Det har været en udfordrende sæson, hvor vi ofte har været nødsaget til at få det bedste ud af nogle rigtig hårde weekender. Ved hjælp af strategi har vi kunnet overpræstere på de tidspunkter, hvor det har været hårdest, og samtidig har vi vundet de løb, hvor vi har haft muligheden.

Det var i denne gule Corvette, at Magnussen og Garcia vandt mesterskabet i USA. Her ses bilen under Le Mans tidligere på året. Foto: Jan Magnussen
Det var i denne gule Corvette, at Magnussen og Garcia vandt mesterskabet i USA. Her ses bilen under Le Mans tidligere på året. Foto: Jan Magnussen

Hårdeste sportsvognsserie i verden
Danskeren kørte sit første løb i den amerikanske Le Mans-serie for Corvette Racing tilbage i 2004. Men karrieren i USA startede allerede tilbage i 1999 hos Panoz Motersports, hvor han kørte frem til 2002.

Derefter fik han stor succes i Ferrarien hos Prodrive-teamet, og derfor ansatte Corvette Racing Magnussen til at køre prestigeløb som det franske 24-timersløb, Le Mans.

Efter sejren var det også en reflekterende Magnussen, der så tilbage på sin karriere.

– Siden jeg kørte mit første løb i den amerikanske Le Mans-serie i 1999, har serien udviklet sig til en af de hårdeste sportsvognsserier i verden med deltagelse af alle de store bilmærker og de dygtigste kørere. At få lov at tage titlen i Amerikas førende sportsvogn, Corvetten, foran de mest dedikerede amerikanske fans, du kan forestille, er en kæmpe ære for mig

Jan Magnussen var ikke den eneste dansker, der lørdag vandt et løb i USA. racerkøreren Christina Nielsen vandt nemlig IMSA-mesterskabet med holdkammeraten Alessandro Balzan.

Sidste år skrev Christina Nielsen sig ind i historiebøgerne, da hun blev den først kvinde, som vandt et stort internationalt sportsvognsmesterskab. Lørdag gentog hun så triumfen, da hun kunne lade sig kåre som vinder af det amerikanske IMSA mesterskab.

Se Christina Nielsens triumf her

Læs mere om de danske mesterskaber her

Se også: Dansk racer-pige slår til: Vil udfordre Magnussen

Se også: 'Det er for vildt': Magnussen og Nielsen i amerikansk dobbelt-triumf

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen