Store forventninger til dansk F1-lærling: Overraskende hurtig

Christian Lundgaard gjorde det bedre end forventet under vintertest i Formel Renault 2.0 - også Frederik Vesti viser gode takter i tysk Formel 4

Kørerne blev udsat for lidt af hvert under den afsluttende Formel Renault 2.0-test i Tyskland. Foto: Alexandre Guillaumot/ DPPI/Handout fra Renault Sport
Kørerne blev udsat for lidt af hvert under den afsluttende Formel Renault 2.0-test i Tyskland. Foto: Alexandre Guillaumot/ DPPI/Handout fra Renault Sport

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Forventningerne til Renaults danske juniorkører Christian Lundgaard er store, og de er på ingen måde blevet mindre, efter de sidste testdage er afviklet før den kommende sæson i Eurocup Formel Renault 2.0.

Tværtimod.

På sidstedagen toppede den 16-årige østjyde tiderne i to ud af de fire sessioner, som både bød på regn og tørvejr. Renaults talentchef Mia Sharizman var et stort smil, da Ekstra Bladet talte med ham i Bahrain. Han glæder sig i den grad til sæsonstarten midt i april på Paul Ricard.

Renault hæfter sig især ved, at Christian Lundgaard aldrig før havde kørt på Nürburgring og alligevel formår at være konkurrencedygtig fra start for et team (MP Motorsport), som er godt, men ikke griddens allerbedste.

Danskeren har kun haft budget til 12 testdages forberedelse siden sine to F4-mesterskaber i fjor, hvilket er mindre end mange rivaler. Hurtig tilvænning til nye biler og baner er en god egenskab at have, for vejen til Formel 1 er asfalteret med krav om at vinde alt, hvad man kører i juniorkategorierne.

Christian Lundgaards manager Alessandro Alunni Bravi maner til ro og er imponeret på en og samme tid.

- Vintertest betyder ingenting, for man scorer ingen point. Men generelt klarede Christian det over forventning. Det var en rar overraskelse at se ham føre de sidste dage på Nürburgring under meget omskiftelige betingelser, siger italieneren til Ekstra Bladet i Bahrain.

Til Dansk Motorsport Award i marts havde Christian Lundgaard selskab af Renaults talentchef Mia Sharizman (tv) og sin manager Alessandro Alunni Bravi (th). Foto: Jan Sommer
Til Dansk Motorsport Award i marts havde Christian Lundgaard selskab af Renaults talentchef Mia Sharizman (tv) og sin manager Alessandro Alunni Bravi (th). Foto: Jan Sommer
 

Han repræsenterer også Formel 1-kørerne Stoffel Vandoorne og Robert Kubica.

- Vi skal ikke glemme, at Christian er rookie. Det er hans første sæson i Renault 2.0, og springet fra Formel 4 er stort. Mange er rivalerne er i deres anden eller tredje sæson i den kategori, siger han.

Målet for sæsonen er som minimum top-tre i rookiemesterskabet.

Vesti jagter F4-trofæ
Også Danmarks andet store teenagetalent har haft en god vinter. Frederik Vesti dominerede vintertest i tysk Formel 4, hvor han for andet år kører for topteamet Van Amersfoort Racing.

Den tyske F4-serie regnes for verdens bedste; målet og forventningen til 16-årige Vesti er mesterskabet, før den nye F3-serie fra 2019 er det oplagte næste skridt mod drømmen om Formel 1.

Se også: Dansk F1-spire triumferer i Tyskland

Se også: Stjal hele showet: Dansk stortalent får F1-smagsprøve

Se også: Dansk succes: F1-lærling blev dobbeltmester

Se også: Dansk stortalent snuste til Formel 1: Stjernestatus hos Renault

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen